Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan ikke stanse politisk reklame

Statens medieforvaltning kan ikke stanse Frps reklamefilm på TV 2, men vil vurdere den nøye. TV 2 har varslet at filmen vil bli sendt også torsdag, fredag og lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ingen myndighet til å gripe direkte inn i sendeskjemaet til hvert enkelt kringkastingsselskap, men i vår vurdering av eventuelle sanksjoner vil vi også skjele til hvor massivt dette blir framstilt. Vi må gjøre en vurdering i ettertid av hva som er sendt, sier direktør Tom Thoresen.

Han sier innslaget er av en slik art at Statens medieforvaltning må se nøye på det så snart som mulig.

Frps reklamefilm ble sendt innimellom reklamer for Cola light, lekkert undertøy og margarin.

Tom Thoresen understreker at medietilsynet må ha en forsvarlig saksbehandling og studere de enkelte elementene i reklamefilmen, som bruken av Fremskrittspartiets logo og uttalelsene til partiformann Carl I. Hagen. Hagens budskap er at Frp vil gi folk mulighet til selv å velge sykehus, sykehjem og skole.

Sanksjonene for brudd på kringkastingsloven går over et bredt spekter, fra en advarsel til inndragning av konsesjonen for kortere eller lengre tid. En økonomisk sanksjon er det mest sannsynlige.

- Vi har vurdert ett tilfelle i TV Vest i Stavanger nå, som har sendt politisk reklame for Pensjonistpartiet. De har fått varsel om en mulig økonomisk sanksjon. Sanksjonen kan bestå i et overtredelsesgebyr eller et tidsavgrenset forbud mot å sende reklame. TV Vest har frist til 5. september med å svare på vårt varsel, sier Thoresen.

(NTB)