- Kan ikke stille meg bak avisboikotten

Kolberg grep inn overfor Våler Arbeiderparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no om lederartikkelen i Glåmdalen som fikk Våler Arbeiderparti til å vedta tre års boikott av lokalavisa. Tidligere i dag tok Ap sentralt kontakt med lokallaget for å ta opp saken.

Partisekretær Martin Kolberg gjorde det klart overfor både Våler Ap og Hedmark Ap at avisboikott er feil fremgangsmåte.

- Vi står selvfølgelig bak ytringsfrihet og pressefrihet på alle mulige måter. Derfor kan jeg ikke stille meg bak en slik boikott, sier Kolberg til NTB.

Han mener det heller bør tas til motmæle i avisspaltene. Likevel forstår partisekretæren partikollegene.

- Jeg forstår veldig godt at Våler Ap blir veldig sinte over en del av de formuleringer og de karakteristikker som ble gitt i lederen, men det rettferdiggjør ikke en boikott av en avis, sier han.

• Tross gjentatte forsøk greide ikke Dagbladet.no å komme i kontakt med verken partileder Bjørn Riseng, eller ordfører Kjell Konterud i kveld.

GREP INN: Partisekretær Martin Kolberg mener avisboikott er feil fremgangsmåte. Partiet må heller møte avisen i spaltene, mener han. Foto: Jaques Hvistendahl, Dagbladet
GREP INN: Partisekretær Martin Kolberg mener avisboikott er feil fremgangsmåte. Partiet må heller møte avisen i spaltene, mener han. Foto: Jaques Hvistendahl, Dagbladet Vis mer
BOIKOTTER: Våler-ordfører Kjell Konterud og resten av Våler Arbeiderparti bestemte seg for å boikotte Glåmdalen i tre år.
KRITISERTE: Glåmdalen-redaktøren ville ikke imøtekomme Våler Arbeiderpartis krav om dementi av en lederartikkel.