- Kan ikke tenke på hva som kunne skjedd

Kai Eide passerte like før eksplosjonen i ISAF-hovedkvarteret.

AVSPERRET:  Politi og redningssmannskaper jobber på eksplosjonsstedet i Kabul i formiddag.  Foto: EPA/SCANPIX.
AVSPERRET: Politi og redningssmannskaper jobber på eksplosjonsstedet i Kabul i formiddag. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs spesialutsending til Afghanistan, norske Kai Eide, passerte eksplosjonsstedet noen få minutter før bomben eksploderte i Kabul lørdag morgen.

- Jeg spiste frokost i ISAF-hovedkvarteret og kjørte derfra til den afghanske utenriksministeren for å drøfte gjennomføringen av valget, sier Eide til NTB.

Han hadde ikke engang rukket å sette seg ned hos utenriksministeren da det smalt.

Eide bekrefter at eksplosjonen selvsagt gjør et sterkt inntrykk, men sier det er håpløst å begynne å tenke på at han var minutter fra å bli rammet selv.

- Ikke bekymret

- Selvsagt blir vi bekymret og sterkt berørt av slike hendelser, men man kan simpelthen ikke tenke på hva som faktisk kunne ha skjedd når man jobber i et slikt område som vi gjør, sier Eide lakonisk.

Han forholder seg til det som faktisk har skjedd og er foreløpig ikke bekymret over sikkerhetssituasjonen i Kabul til tross for dagens angrep i det området som trolig er best bevoktet i hele Afghanistan.

Lørdag ettermiddag skulle Eide ha et nytt møte med valgkommisjonen og representanter for den afghanske regjeringen om avviklingen av valget torsdag neste uke. (NTB).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.