- Kan ikke tenke på hva som kunne skjedd

Kai Eide passerte like før eksplosjonen i ISAF-hovedkvarteret.

 AVSPERRET:  Politi og redningssmannskaper jobber på eksplosjonsstedet i Kabul i formiddag.  Foto: EPA/SCANPIX.
AVSPERRET: Politi og redningssmannskaper jobber på eksplosjonsstedet i Kabul i formiddag. Foto: EPA/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs spesialutsending til Afghanistan, norske Kai Eide, passerte eksplosjonsstedet noen få minutter før bomben eksploderte i Kabul lørdag morgen.

- Jeg spiste frokost i ISAF-hovedkvarteret og kjørte derfra til den afghanske utenriksministeren for å drøfte gjennomføringen av valget, sier Eide til NTB.

Han hadde ikke engang rukket å sette seg ned hos utenriksministeren da det smalt.

Eide bekrefter at eksplosjonen selvsagt gjør et sterkt inntrykk, men sier det er håpløst å begynne å tenke på at han var minutter fra å bli rammet selv.


- Ikke bekymret

- Selvsagt blir vi bekymret og sterkt berørt av slike hendelser, men man kan simpelthen ikke tenke på hva som faktisk kunne ha skjedd når man jobber i et slikt område som vi gjør, sier Eide lakonisk.

Han forholder seg til det som faktisk har skjedd og er foreløpig ikke bekymret over sikkerhetssituasjonen i Kabul til tross for dagens angrep i det området som trolig er best bevoktet i hele Afghanistan.

Lørdag ettermiddag skulle Eide ha et nytt møte med valgkommisjonen og representanter for den afghanske regjeringen om avviklingen av valget torsdag neste uke. (NTB).

 LIKE FØR: : Kai Eide, som er FNs spesialutsending til Afghanistan, hadde akkurat forlatt ISAF-basen i Kabul, da en selvmordsbomber sprengte en bil med sprengstoff ved porten til basen lørdag. Arkivbildet viser Eide som har dyppet fingeren i blekk, slik afghanske velgere også må gjøre når de skal stemme neste uke. Foto: REUTERS / Ahmad Masood / SCANPIX.
LIKE FØR: : Kai Eide, som er FNs spesialutsending til Afghanistan, hadde akkurat forlatt ISAF-basen i Kabul, da en selvmordsbomber sprengte en bil med sprengstoff ved porten til basen lørdag. Arkivbildet viser Eide som har dyppet fingeren i blekk, slik afghanske velgere også må gjøre når de skal stemme neste uke. Foto: REUTERS / Ahmad Masood / SCANPIX. Vis mer