REAGERER: Rune «Supern» Olsgaard reagerer på at politiet slo til mot Hells Angels i Tromsø, samme kveld som de hadde sin tradisjonelle julefest. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
REAGERER: Rune «Supern» Olsgaard reagerer på at politiet slo til mot Hells Angels i Tromsø, samme kveld som de hadde sin tradisjonelle julefest. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Kan ikke vi også ha oss en julefest?

Hells Angels reagerer på at politiet ødela julebordet deres i Tromsø i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hells Angels reagerer kraftig på at politiet i Tromsø krasja julefesten deres i natt.

- Det ser ikke ut til at vi kan få ha et spleiselag og hygge oss som andre. Kan vi ikke også ha oss en julefest? spør Rune «Supern» Olsgaard, talsmann for Hells Angels i Norge.

Klokka 00.55 natt til i dag aksjonerte politiet mot klubblokalene til MC-gjengen i Tromsdalen i Tromsø. Det var rundt 30 personer til stedet. Bakgrunnen for aksjonen var mistanke om brudd på alkoholloven.

- Det var mistanke om skjenking og salg av alkohol der. Det trenger man skjenkebevilling for. Derfor aksjonerte vi, sier operasjonsleder Trond Høydal til Dagbladet.

Det ble gjennomført identitetskontroll av samtlige på stedet. Olsgaard tror ikke noe på at det var den egentlige grunnen til at politiet slo til.

- Dette var et ledd i deres trakassering som har holdt på siden januar i fjor. Vi er en lovlig organisasjon, sier Olsgaard.

Politiet legger ikke skjul på at aksjonen også var en anledning til å stresse miljøet.

- Aksjonen var et ledd i bekjempelsen av kriminelle MC-gjenger og for å gjøre det mindre attraktivt å bli rekruttert til dette miljøet, sier Høydal, sier han.

Olsgaard, som tilhører Hells Angels i Oslo, sier han ikke var på festen selv. Julefesten er en årlig tradisjon for Hells Angels Tromsø.

- Det er et lokalt arrangement for dem der medlemmer og venner møtes for god mat og drikke. Jeg føler vi blir urettferdig behandla.
Hadde politiet aksjonert mot en annen lovlig organisasjon, hadde det blitt ramaskrik, mener han.

SLO TIL HER: Politiet beslagla alkohol, narkotika og en person ble anmeldt for å bære kniv på offentlig sted. Ingen ble pågrepet under aksjonen i natt. Her fra en lignende hendelse i fjor. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
SLO TIL HER: Politiet beslagla alkohol, narkotika og en person ble anmeldt for å bære kniv på offentlig sted. Ingen ble pågrepet under aksjonen i natt. Her fra en lignende hendelse i fjor. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Vis mer