Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

- Kan kalle det en varmebølge

- På denne tiden er det ikke vanlig med såpass mange dager med varmt vær som vi får nå, sier meteorologen.

NÅ KOMMER VARMEN: Meteorologene om varme sommerdager.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NÅ KOMMER VARMEN: Meteorologene om varme sommerdager. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Vi har prognoser som viser oppunder 30 grader, og disse prognosene kan være litt for beskjedne noen ganger. Det blir mange dager med veldig varmt vær framover, sier meteorologen Geir Ottar Fagerlid i Meteorologisk institutt.

Hele Sør-Norge, inkludert Vestlandet og Trøndelag, kan få temperaturer på 25 til 30 grader denne helgen og noen dager videre. Også i Nordland og nordover kan det passere 20 grader allerede de første dagene, og i helgen vil det bli temperaturer opp mot 20 og 25 grader, spesielt i indre strøk.

Syden

Det er noen byger enkelte steder i Agder og sør på Østlandet som kan ødelegge det varme helhetsinntrykket.

- Det er litt usikkerhet knyttet til omfanget på bygene, og hvor mye det blir. Men i det store, sør i Norge og Trøndelag, blir det veldig fint med en varm værtype og veldig gode utsikter, sier Fagerlid.

- Til å være i Norge er det veldig fint vær. Det blir også varmt om natten, sier han og trøster alle dem som har lengtet etter Syden.

- Det er mange som har abstinenser for å reise til Syden nå, men de vil nok bli tilfredsstilt de neste dagene.

Nedbør

Også i Nord-Norge blir det varmt og fint vær framover.

- Det er ikke de samme temperaturene som i Sør-Norge. Men det blir likevel mange dager med varmt. Det er mer usikre luftmasser nord i landet, og utover i neste uke blir det usikkerhet for byger, sier Geir Ottar Fagerlid.

Høytrykket er ikke så sterkt som i Sør-Norge. Men innimellom blir det veldig fine dager selv om det er flere sjanser for nedbør.

Skogbrannfare

Kontrastene er store. Flere steder i Nord-Norge var det natt til onsdag minusgrader som i løpet av dagen steg med 20 grader. Samtidig kan varmen i Sør-Norge fører til at skogbrannfaren øker i dagene framover.

- Bygene er jokeren. Hvis de uteblir, og det blir 25 til 30 i flere dager og det tørker opp, dDa vil nok skogbrannfaren øke, spesielt østafjells, sier meteorologen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!