Kan Karls monsterkanin mette 23 millioner nordkoreanere?

Karl ga Kim Jong Il «special price» da han bestilte avlskaniner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det hele begynte med at den østtyske pensjonisten Karl Szmolinsky (67) i februar i fjor vant en pris for å ha avlet frem Tysklands største kanin, en vennlig krabat på 10,5 kilo ved navn Robert.

Bildene av den velfødde monsterkaninen gikk verden rundt og nådde også det kommunistiske Nord-Korea. Et land hvor 23 millioner innbyggere lider av matmangel og feilernæring, ifølge FNs matvareprogram.

Nordkoreanske myndigheter må ha tenkt at Karl var rette mann for jobben med å mette de 23 millioner munnene. Plutselig en dag tok den nordkoreanske ambassaden kontakt med Karl, som bor i Eberswalde ikke langt fra hovedstaden Berlin, for å spørre om han ikke kunne tenke seg å selge kaniner til en fremtidig oppdrettsfarm i Nord-Korea, skriver Der Spiegels engelske nettutgave.

Ga spesialpris

Så glad ble Karl for å kunne hjelpe Nord-Koreas sultne, at han ga nordkoreanerne en spesialpris: 80 euro per kanin i stedet for standardprisene på mellom 200 og 250 euro.

- De vil bli brukt til å mette befolkningen, sier 67-åringen til Spiegel Online.

Han har allerede sendt avgårde 12 kaniner av typen «German Gray Giant». Hver av kaninene kan produsere sju kilo kjøtt, dersom de fôres riktig. Akkurat det vil Karl egenhendig se til at går for seg på riktig vis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer