- Kan kaste hele Hydro-styret

Tidligere næringsminister Odd Eriksen mener det handler om vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Onsdag 25. juli ble det kjent at Hydro avvikler sitt opsjonsprogram, og at 35 ledere i Hydro i den forbindelse får utbetalt til sammen 210 millioner kroner. Konsernsjef Eivind Reiten får den største utbetalingen, nærmere 28 millioner kroner.

Regjeringen iverksatte mandag 30. juli en gransking av Hydro-utbetalingene, og det er knyttet stor spenning til hva som blir næringsminister Dag Terje Andersens neste skritt i striden med Hydro-ledelsen.

Kommer de til å bytte ut styreleder Jan Reinås, slik blant annet Ap-representant Jan Bøhler og SVs nestleder Audun Lysbakken krever. Eller kommer de til å la Hydro-topppen være i fred?

Les også: «Provosert over opsjonsavtalene»

Andre kandidater til styre

Tidligere næringsminister Odd Eriksen er ikke i tvil om at etterfølgeren kommer til å gjøre det rette.

- Jeg kjenner Dag Terje godt. Han kommer til å sette i gang de reaksjoner som er nødvendig, sier Eriksen til Dagbladet.no. Eriksen gikk av som næringsminister september i fjor etter bare litt over ett år i statsrådstolen.

- Det er bare tull at det ikke er mulig å gjøre noe. De har en stor verktøykasse de kan bruke. Hvis staten ønsker å skifte ut hele styret kan de gjøre det. Det er ikke sånn at vi ikke har andre gode kandidater til styret, sier Eriksen.

HAR TRO PÅ ANDERSEN: Tidligere næringsminister Odd Eriksen er ikke i tvil om at etterfølger Dag Terje Andersen kommer til å gjøre det rette. Foto: SCANPIX
HAR TRO PÅ ANDERSEN: Tidligere næringsminister Odd Eriksen er ikke i tvil om at etterfølger Dag Terje Andersen kommer til å gjøre det rette. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dårlig forbilde

Selv om Eriksen ikke vil råde Andersen direkte til å sparke Jan Reinås er det ingen tvil om at styrelederen ikke er ønsket.

- De er et dårlig forbilder. Selv om jeg ikke vil si om dette er et utslag av grådighet eller ukultur, er det ingen tvil om at de fører en politikk som ikke er i tråd med eierskapsmeldingen, sier Eriksen.

Andersen sa tidligere i dag til NTB at det ikke var mulig å gjøre noe med Hydros avtaler som allerede var inngått. Samtidig innrømmer han at han ble provosert over realitetene bak de omstridte opsjonsprogrammene.

- Det viktige er ikke hva som blir gjort. Det som er viktig er at regjeringen markerer sin politikk framover, sier Eriksen.

- Kan kaste hele Hydro-styret
- Kan kaste hele Hydro-styret