Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan kaste klærne momsfritt

Avgjørelse i Oslo tingrett gjør det billigere å se striptease.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo tingrett har avgjort at eierne av strippeklubben «Diamond Go Go Bar» i Oslo skal slippe å kreve moms av kundene som betaler inngangsbilletter i døra.

Tidligere har Klagenemda for merverdiavgift kommet til at strippeshow skulle være momsbelagt etter momsreformen for noen år tilbake.

Stripping er kunst

Eierne av klubben mener at strippere utfører kunst fra den 30 meter lange scenekanten der tre kvinner svinger seg rundt stolper. Striptease må sammenlignes med balletdans, revy, teater, kabaretforstillinger eller standup-komikk, mener eierne.

Oslo fylkesskattekontor og Skattedirektoratet mener strippeshow må momslegges, fordi stripping ikke kan regnes som et kunstnerisk innslag. Det handler bare om å kle av seg til musikk.

Men eierne av utestedet har i retten anført at stripperne øver inn sine nummer, at de velger forskjellig kostyme og kler seg ut som sykepleiere, politimenn og flamencodansere. Det er først helt til slutt at klærne faller helt av, og ingen dansere er nakne mer enn ett minutt.

På bakgrunn av dette har Oslo tingrett kommet til at striptease er å anse som kunstneriske innslag, og dermed momsfrie for kundene som kjøper billett i døra.

Det er ikke klart om staten ved finansdepartementet vil anke saken til lagmannsretten.

AVGIFTSFRITT: Om denne gjengen med menn skulle framføre sitt nummer på «Diamond Go Go Bar» i Oslo, slipper publikum heretter å betale moms på billettene. Foto: SCANPIX/AP
AVGIFTSFRITT: Om denne gjengen med menn skulle framføre sitt nummer på «Diamond Go Go Bar» i Oslo, slipper publikum heretter å betale moms på billettene. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
BILLIGERE BAR HUD:</B> Nakenmodellen Eva Henger kan vise baken sin på en strippeklubb i Norge, uten at det koster deg 25 prosent i moms på inngangsbilletten.
Hele Norges coronakart