Kan katten dra inn smitten?

Les hva Mattilsynet svarte på nettmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Fugleinfluensa er en smittsom virussykdom hos fugler, og kan føre til en dødelighet i fjørfeflokker på opptil 100 prosent», heter det på Mattilsynets nettsider.

Mattilsynet har ansvar for dyrehelsebiten når helsemyndighetene samarbeider om hvordan de skal få bukt på fugleinfluensaen.

- Det er viktig å få frem at fugleinfluensa er en dyresykdom, og det skal mye til før det smitter over til mennesker, sier veterinær og rådgiver ved Mattilsynet, Cecilie Ruud.

Et av rådene fra Mattilsynet er at dersom man finner flere døde fugler innenfor et avgrenset område, skal man melde fra til Mattilsynets distriktskontor på telefon 06040.

- Har dere fått inn mange henvendelser?

- Vi har ikke noe tall på det, men ja, vi har fått en del henvendelser fra publikum. Og det er fortsatt viktig å ringe inn, sier Ruud.

Cecilie Ruud og Seksjonssjef ved smittestoffer og biotoksiner ved Mattilsynet, Nina Aas, stiller på nettmøte hos Dagbladet.no, i dag klokken 13.30.

Har du spørsmål om fugleinfluensa og dyrehelse, send inn spørsmål nå.

DYRESYKDOM: Helsemyndighetene legger vekt på at dette er en dyresykdom, og ikke en menneskesykdom. Foto: AP/ SCANPIX
DYRESYKDOM: Helsemyndighetene legger vekt på at dette er en dyresykdom, og ikke en menneskesykdom. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer
NINA AAS
CECILIE RUUD