Krigen i Ukraina

- Kan kidnappe vestlig minister

Russisk politiker med rystende forslag på statlig russisk TV.

RYSTENDE FORSLAG: Oleg Morozov, stedfortreder for statsdumaen i Russland, har foreslått at Russland skal kidnappe en vestlig forsvarsminister. Foto: Sipausa / Tass / NTB
RYSTENDE FORSLAG: Oleg Morozov, stedfortreder for statsdumaen i Russland, har foreslått at Russland skal kidnappe en vestlig forsvarsminister. Foto: Sipausa / Tass / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kjent russisk politiker har foreslått at Russland skal kidnappe en vestlig forsvarsminister og bringe vedkommende til Russland for avhør, melder flere medier, deriblant Reuters og Sky News.

I et intervju på talkshowet «60 Minutes», som sendes to ganger daglig på statlig TV i Russland, avslørte Oleg Morozov, stedfortreder for statsdumaen i Russland, det han omtalte som sin egen «fantastiske plan».

- Du vet, kanskje det er et fantastisk plan jeg har brygget på... som innebærer at i nær framtid, på et tidspunkt, vil en «krigsminister» fra et NATO-land ta toget til Kyiv for å prate med Zelenskyj. Men han kommer aldri fram. Og han våkner et sted i Moskva, sier han.

Morozov er mangeårig medlem av Dumaen til det største partiet, United Russia, og har tidligere jobbet direkte under president Vladimir Putin.

Verten for «60 Minutes», Olga Skabejeva, som er en trofast tilhenger av president Vladimir Putin, ønsket å forsikre seg om at hun tolket Morozov riktig:

- Du mener å kidnappe ham? spurte hun.

Morozov svarte bekreftende:

- Ja. Da ville vi fått greie på hvem som ga hvilken ordre for hva, hvem som er ansvarlig for hva, sa Morozov, og la til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer