Kan 'kje vara evig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Det er nesten vemodig når Lierbommen ved innkjøringen til Drammen avvikles i kveld. Ifølge NTB har i gjennomsnitt 21600 biler passert bommen hver dag i 26 år. Til sammen har Norges lengstlevende veibom kjørt inn 1,7 milliarder kroner. Det er tankevekkende at det faktisk krever så mye å samle et slikt beløp. I ei tid hvor milliardsummene svirrer i den offentlige debatt, kan det være vel verdt å huske.
  • Lierbommen har finansiert ei motorveibru over Drammen og ny vei fra Drammen til Mjøndalen. Dermed har den gjort sin nytte. Og de bilistene som har trafikkert strekningen mest, har også bidratt mest til et bedre trafikksystem i Drammen. Men tro ikke at bomvesenet er over. Bare noen kilometer lenge r sør på E18 planlegges en ny bom som det skal koste 20 kroner å passere. Den skal finansiere et drøyt stykke firefelts vei, noe som formodentlig vil øke trafikksikkerheten. Vi oppsummerer: Bommen er død - leve bommen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer