Kan kjøre til lunsj igjen

Petter Stordalen fikk lappen tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kunne en smilende Petter Stordalen vifte med førerkortet utenfor Sentrum Politistasjon i Oslo, melder VG.

Stordalen, som ble fratatt lappen mandag, har fått støtte av flere vitner til kjøringen da han i følge politiet grisekjørte i Oslo sentrum på vei til et lunsjmøte på Continental hotell.

- Å, så deilig. Jeg visste at jeg ikke hadde kjørt fort, men ble jo litt usikker da polititjenestemennene fratok meg lappen på stedet, sier Stordalen til VG.

En politipatrulje fulgte Stordalen i Olav 5s gate midt i Oslo sentrum, der de mente han gasset på slik at han spant og fikk bakhjulsskrens to ganger i løpet av 100 meter. Ved Klingenberg kino svingte milliarderen så inn Klingenberggata for å kjøre ned i parkeringsgarasjen til Continental Hotell. Der ble han stoppet av patruljen.

Vitner har meldt at de ikke oppfattet Stordalens kjøring som uaktsom, men at det kan ha vært issvuller Mercedesen til 2,2 millioner kroner skled på og ble oppfattet av politiet som skrens.

- Polititjenestemennene gjorde sin vurdering på stedet og mente det var riktig å inndra førerkortet. Vi har ikke funnet grunnlag for å opprettholde det, og har valgt å gi førerkortet tilbake, sier politifullmektig Berit Brekke Risbakken til VG.

Stordalen måtte imidlertid betale 5000 kroner i forelegg.

IKKE SÅ FARLIG: Politiet har bestemt seg for at Petter Stordalen ikke er så farlig bak rattet alikevel, og ga i går milliarderen lappen tilbake.