- Kan klare seg enda et døgn

6-årige Kim Eirik Salmela Farstad fra Smøla hadde på seg lite klær da han forsvant. Politiet mener han kan klare seg ute enda et døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannen på Smøla, Arnfinn Fuglevåg sier i ettermiddag at politiet har fått inn et titalls tips.

- Vi er i ferd med å kartlegge guttens bevegelser, og vi er fremdeles interessert i å komme i kontakt med personer som var i området Råket/Dyrnes i tidsrommet 18-22 i går kveld, sier Fuglevåg.

Politiet har i ettermiddag ikke bestemt seg for om de vil trappe leteaksjonen ytterligere opp.

6-åringen hadde bare på en genser og joggebukse da han forsvant.

- Vi vurderer situasjonen fortløpende. Vi vurderer det slik at han kan klare seg ute enda et døgn, sier politiinspektør Johan Petter Iversen i ettermiddag.

For tiden er 35 personer fra Røde Kors, ti personer fra det lokale heimevernet, elleve polititjenestemenn, en rekke andre frivillige og tre redningshunder med i leteaksjonen. I tillegg har et Sea King redingshelikopter søkt med varmesøkende kamera tidligere i dag.

Forsvant i går

Kim Eirik Salmela Farstad (6) fra øya Smøla på Nordmøre ble meldt savnet av foreldrene sine like etter klokka 20 i går kveld, én time etter at han hadde spilt fotball sammen med kameratene sine. Han skulle sykle hjem langs riksveien. Siden da har ingen sett Kim Eirik.

- Vi har ingen konkrete opplysninger om at det har skjedd noe kriminelt. Men vi har fra et tidlig stadium lagt an søket så bredt at vi holder alle muligheter åpne, sa politiinspektør Irene Dahl ved Nordmøre Politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i dag.

Dahl bekrefter at politiet prøver å kartlegge passasjerer på ferjene til og fra øya. I tillegg vil politiet i den nærmeste framtid begynne å sjekke alibiet til enkelte personer som tidligere er straffet for voldsforbrytelser.