Kan komme 20 millimeter på én time

Etter noen dager med sydenvarme vil kraftige regnbyger senke temperaturene fra fredag.

REGNTUNG DAG: På Østlandet kan det fredag komme opp mot 20 millimeter nedbør i løpet av én time. Foto: Geir Olsen / NTB
REGNTUNG DAG: På Østlandet kan det fredag komme opp mot 20 millimeter nedbør i løpet av én time. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag denne uken ble årets varmeste dag så langt. Aller varmest ble det i Lysebotn i Rogaland, hvor det ble registrert 33,6 grader.

Det er bare to grader unna den historiske maksimumsrekorden i Norge på 35,6 grader, målt i Nesbyen i Buskerud i 1970.

I dag er det derimot slutt på den lille hetebølgen her til lands. Temperaturene vil nemlig synke betydelig flere steder.

- I morgen ser det ut til at temperaturen vil synke. Det er en del usikkerhet på grunn av bygevær, men temperaturen havner nok mellom 15 og 20 grader på Østlandet, sier vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt til Dagbladet torsdag kveld.

Kraftige regnbyger

Spesielt Østlandet vil merke et værskifte fra fredag. Her er det ventet kraftige regnbyger, og Meteorologisk institutt har flere steder sendt ut gult farevarsel.

- Det kan lokalt komme over 20 millimeter regn på én time, sier Selberg.

RASER: Enorme nedbørsmengder har ført til katastrofale skader på by i Brasil. Video: AP Vis mer

Han presiserer at det er vanskelig å si akkurat hvor og når bygene vil treffe, men han sier det kan komme store mengder regn.

- Det er usikkerhet i tid og rom, men plutselig kan det komme veldig mye regn på kort tid, sier meteorologen.

- Det er definitivt mest potensial for «action» på Østlandet, legger han til.

Skiftende vær

Videre sier meteorologen at også andre deler av Norge må belage seg på regnbyger utover fredag.

- Lenger nord blir det stort sett regn. Det gjelder spesielt Nordland, Troms og Finnmark. Her vil det gå i byger, sier Selberg, og legger til:

- De kan likevel få sol innimellom, og det må ikke bli supergrått hele dagen.

Ellers blir morgendagen generelt skiftende for mange, med både bygevær, vind og solglimt flere steder.

FREYA: Etter at hvalrossen Freya tok seg til rette på Frognerkilen i Oslo, har flere vist sin misnøye mot dyret. Noen går så langt som å ønske at dyret blir avlivet - dette mener marinbiolog Fredrik Myhre er en veldig dårlig idé. Video: Dagbladet TV. Reporter: Ivan Larsson Vis mer

- På Vestlandet blir det relativt fint. Det vil blåse litt langs kysten med stiv kuling, men det blir for det meste lettskyet og oppholdsvær. Det kan komme lokale regnbyger, sier meteorologen til Dagbladet torsdag kveld.

- Det samme gjelder Møre og Romsdal og Trøndelag. Det skjer ikke så mye spennende her heller. Det blir enkelte regnbyger, og det vil blåse litt langs kysten. Ellers oppholdsvær for uten enkelte byger, legger Selberg til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer