Corona:

- Kan komme flere yngre

Oslo universitetssykehus forbereder seg på at flere yngre covid-19-pasienter kan bli innlagt. Årsaken kan imidlertid ligge i en vellykket vaksinering av de eldre. Samtidig er intensivkapasiteten opprustet inn mot påsken.

OPPSKALERER INTENSIVKAPASITET: Oslo universitetssykehus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
OPPSKALERER INTENSIVKAPASITET: Oslo universitetssykehus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo universitetssykehus inviterte fredag til digitalt pressemøte for å orientere om vaksineavvikling, og kapasitet og drift gjennom påsken.

- Situasjonen ved OUS er at vi har 46 innlagte pasienter med covid. Vi har 15 pasienter på intensiv, hvorav 12 på respirator, sier. administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbet.

Han kan melde at de har ytterligere 25 intensivplasser å gå på ved behov. OUS har i utgangspunktet cirka 65 intensivplasser, i tillegg til 10 barneintensivplasser. Med de 25 ekstraplassene, tar det den totale intensivkapasiteten til 90 plasser.

Det gjør OUS rustet til å møte påsken, ifølge Bjørnbeth.

Til stede var også medisinsk direktør Hilde Myhren, leder for medisinsk klinikk Morten Mowé og overlege Oona Dunlop fra akuttmedisinsk avdeling.

- God kapasitet

Dunlop sier kapasiteten er bygget opp også på sengepostsiden.

- Vi har ganske god kapasitet. Trenger vi å øke ytterligere, har vi en plan for det og, sier hun.

Bjørnbeth opplyser at aktiviteten på sykehuset reduseres med 25 prosent uka etter påske. Noen av dem som skulle ha fått behandling i denne uka vil få denne utsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer