Kan kreve erstatning fra Meløy-politiet

Foreldrene til avdøde Linn Charlott Nesblom kan kreve erstatning fra politiet, i tillegg til erstatningen de får fra den drapstiltalte 28-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benedict de Vibe, foreldrenes bistandsadvokat, vil ikke i klare ordelag si at Svein-Olav Johansen og Helen Nesblom vurderer å anlegge erstatningssak mot Meløy-politiet, men bekrefter det gjennom sin argumentasjon.

Foreldrene og den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle var på det nærmeste enig om et erstatnings-forlik på bortimot 100.000 kroner da de Vibe bestemte at han heller ville prosedere saken i retten i dag. Sæle er tiltalt for overlagt drap og risikerer 21 års fengsel.

- Jeg ønsker å prosedere saken. Jeg vil gjerne si noe om at andre kanskje har både et moralsk ansvar og et erstatningsansvar for Linns død, sier de Vibe til Dagbladet :på nettet.

- Da tenker du på politiet?

- Ja, da tenker jeg på politiet. Jeg vil gjerne at domstolen vurderer flere sider ved saken, og knytter noen bemerkninger til et spørsmål som kanskje kan være med på å roe ned situasjonen i Meløy. Jeg vil gjerne ha rettens syn på politiets handlinger i saken, sier de Vibe.

Hans eneste håp for å kunne kjøre en erstatningssak mot politiet i retten, er at riksadvokaten ikke henlegger SEFO-saken mot Meløy-politiet, men bringer den inn for retten.

- Foreldrene til Linn kan nemlig ikke forfølge saken dersom den henlegges av riksadvokaten, sier de Vibe.

Aktor, førstestatsadvokat Geir Fornebo, innleder prosedyre-dagen klokken 10. Deretter blir det prosedyre fra bistandsadvokat Benedict de Vibe, før forsvarer Nils Aga avslutter dagen etter lunsj. Dom faller tidligst i neste uke.