- Kan lett skje i Norge

I går ble svenske Fadime (26) brutalt skutt og drept av sin egen far. Også i Norge truer fedre og brødre med å ta livet av barna sine. Minst 23 unge mennesker fryktet i fjor for sine liv, og par må flykte fra familiene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Redde ungdommer møter opp hos

Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) etter at foreldrene har lagt planer om tvangsekteskap. Mange som møter opp, er i akutt krise, og flere av ungdommene må rømme fra familiene sine for å unngå å bli giftet bort. Flere blir truet på livet av familiene sine.

- Jeg er sjokkert over graden av tvang, trusler og vold som er innebygd i disse tradisjonene. Vi har flere saker som jeg kaller «Romeo og Juliette»-saker, der foreldrene på den ene siden eller begge sider er helt frenetisk mot forholdet deres, sier Gerd Fleischer.

- Dette kan lett skje i Norge. Vi har konkrete saker, og i slike saker er det et stort apparat og sterkt sikkerhetsopplegg. I en «Romeo og Juliette»-sak hjalp vi paret til et trygt sted. Faren, onkelen og broren bevæpnet seg og kjørte Oslo-Trondheim-Oslo for å drepe dem begge. Dette skjedde i nyere tid, forteller hun.

Hun understreker at ingen av dem som fått hjelp til å rømme, har blitt funnet av familiene sine etterpå.

- I fjor fikk vi henvendelser fra både gutter og jenter. Av dem som kontaktet oss, var det 23 ungdommer som fryktet for sine liv! Det er snakk om trusler om vold og drap, trusler som absolutt må tas alvorlig, sier Fleischer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer