Kan løse overfallsvoldtekt

Denne mannen kan ha opplysninger han selv ikke vet om. I morgen skal han avhøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at politiet ettersøkte mannen på bildet i dag tidlig, haglet det inn med tips.

Tre timer senere meldte den ettersøkte seg via en mellommann etter at han hadde sett seg selv på en nettavis. I morgen avhøres han av politiet.

- Jeg ønsker å understreke at han har status som vitne i saken. Han kan ha opplysninger han selv ikke vet om. Han er vårt eneste vitne i saken. Vi har ingen mistenkte så langt, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Trusler og vold

Voldtekten mannen skal utspørres om skjedde i en leilighet i Oslo 6. april i fjor. En kvinne i 20-åra har forklart at hun ble voldtatt etter at hun hadde vært ute på byen.

- Hun har forklart at det ble brukt trusler og vold. Hun har ikke noe bilde av gjerningsmannen. I en så traumatisk situasjon er det vanskelig å danne seg et bilde, sier Haaheim.

Bilde av mannen ble tatt inne på en nattåpen butikk på Egertorget samme natt og knyttes ikke til stedet der voldtekten skjedde.

- Spennende avhør

- Det blir veldig spennende å høre hva som kommer frem under avhøret i morgen. Det er jo ikke hver dag politiet ettersøker vitner, sier kvinnens bistandsadvokat Birgit Vinnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer