Kan løse overfallsvoldtekt

Denne mannen kan ha opplysninger han selv ikke vet om. I morgen skal han avhøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at politiet ettersøkte mannen på bildet i dag tidlig, haglet det inn med tips.

Tre timer senere meldte den ettersøkte seg via en mellommann etter at han hadde sett seg selv på en nettavis. I morgen avhøres han av politiet.

- Jeg ønsker å understreke at han har status som vitne i saken. Han kan ha opplysninger han selv ikke vet om. Han er vårt eneste vitne i saken. Vi har ingen mistenkte så langt, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Trusler og vold

Voldtekten mannen skal utspørres om skjedde i en leilighet i Oslo 6. april i fjor. En kvinne i 20-åra har forklart at hun ble voldtatt etter at hun hadde vært ute på byen.

- Hun har forklart at det ble brukt trusler og vold. Hun har ikke noe bilde av gjerningsmannen. I en så traumatisk situasjon er det vanskelig å danne seg et bilde, sier Haaheim.

Bilde av mannen ble tatt inne på en nattåpen butikk på Egertorget samme natt og knyttes ikke til stedet der voldtekten skjedde.

- Spennende avhør

AVHØRES I MORGEN: Denne mannen kan løse en overfallsvoldtekt som skjedde 6. februar i Oslo i år. Han vet det bare ikke selv ennå. Foto: POLITIET
AVHØRES I MORGEN: Denne mannen kan løse en overfallsvoldtekt som skjedde 6. februar i Oslo i år. Han vet det bare ikke selv ennå. Foto: POLITIET Vis mer

- Det blir veldig spennende å høre hva som kommer frem under avhøret i morgen. Det er jo ikke hver dag politiet ettersøker vitner, sier kvinnens bistandsadvokat Birgit Vinnes.

Hun forteller at ventetida fra april i fjor til i dag har vært belastende for klienten.

- Etterforskningen har dessverre vært langsom. Hun har det veldig vanskelig, sier Vinnes.