Kan måtte betale tilbake statsstøtte

Human Rights Service har fått mer enn 10 millioner av norske myndigheter. Nå kommer en rapport som truer støtten.

I FARE: Integrerings- og mangfoldsdirektoratet diskuterer hvorvidt Hege Storhaug og Human Rights Service(HRS) har gjort noe galt i krangelen med sin tidligere ansatte, debattant og forfatter Amal Aden.  Storhaug kaller påstandene fra Aden for grunnløst tøv. 
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
I FARE: Integrerings- og mangfoldsdirektoratet diskuterer hvorvidt Hege Storhaug og Human Rights Service(HRS) har gjort noe galt i krangelen med sin tidligere ansatte, debattant og forfatter Amal Aden. Storhaug kaller påstandene fra Aden for grunnløst tøv. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den omstridte menneskerettighets- organisasjonen Human Rights Service (HRS) risikerer både å miste millioner i statsstøtte, og å måtte betale tilbake store beløp, når en rapport om HRS snart legges fram.

I fjor sommer kom det fram at forfatter og aktivist Amal Aden, som i en periode var ansatt i HRS, sendte en rapport til Arbeids- og inkluderingsdepartementet med grove anklaget mot organisasjonen.

Siden den gang har analyse- og tilskuddsavdelingen i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) undersøkt påstandene. De er ansvarlig for organisasjonens statsstøtte. Rapporten er varslet denne uka, men etter det Dagbladet erfarer har man ennå ikke kommet til en endelig beslutning.

Kan få millionregningSpørsmålet er om organisasjonen som siden 2002 har preget norsk integreringsdebatt, og til sammen har mottatt mer enn ti millioner kroner i statsstøtte, må betale tilbake betydelige beløp.

Det er ett av tre alternativer. De andre to er frikjennelse og bortfall av framtidig tilskudd.I 2009 fikk organisasjonen 1,8 millioner kroner fra staten til sitt arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer