Kan måtte permitere 70 000

- Mandag morgen må bildelproduksjonen på Raufoss være i gang igjen. I motsatt fall blir BMW alene nødt til å sende ut permitteringsvarsler som vil berøre mellom 60.000 og 70.000 ansatte, sier en opprørt visepresident i BMW-konsernet, Klaus Wenzel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg stiller meg helt uforstående til at noen få personer innenfor fagbevegelsen har gått til det skritt å lamme en produksjonsbedrift i en liten bygd hvor folk har stått på og skapt seg en solid anseelse i en hel bilverden, sier visepresidenten hos den tyske bilgiganten.

Ledelsen i Raufoss ASA har så godt som mulig forsøkt å blidgjøre tyskeren, som imidlertid betrakter situasjonen som ytterst alvorlig. Ingen tør imidlertid spå noen snarlig streikeslutt.

Wenzel legger ikke skjul på at stabile leveranser er avgjørende for om det skal inngås nye kontrakter med Raufoss-konsernet. En kontrakt verd en halv milliard kroner står i fare framholder han, og har fortsatt streiken fra 1996 friskt i minnet. Den streiken skapte også en ytterst kritisk situasjon for bilproduksjonen på kontinentet.

(NTB)