Victoria's Secret:

Kan måtte stenge 53 butikker

Victoria's Secret møter stadig motgang for kroppsidealet de fronter på scenen. Nå møter de også motgang i butikkene.

KRITISERES: Victoria's Secret er under hardt vær. Video: Scanpix / Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Victoria's Secret planlegger å stenge 53 butikker i år fordi flere og flere kvinner velger å fylle undertøysskuffen i andre butikker.

De har mistet 3,9 millioner kunder i løpet av de to siste åra, melder CNN.

Tøft år

Grunnen kan være et skift i hva kundene vil ha: tilpassede bh-er og reklame og budskap som føles inkluderende for alle. Kjeden holder på sin side fast på det som lenge har dominert undertøysindustrien: pushup-bh-er og kjendismodeller.

2018 har generelt vært et tøft år for kjeden.

I november sluttet kjedens administrerende direktør. Victoria's Secrets årlige moteshow opplevde rekorddårlig seertall, med to millioner færre seere enn i 2017. 30 butikker ble stengt.

Vanskelig identitetsskifte

Så kan Victoria's Secret endre identiteten sin for å overleve? Det tror Janine Stichter, analytiker ved Jefferies, vil være vanskelig.

– Folk identifiserer Victoria's Secret med det kjeden har vært i 20 år: veldig sexy og retusjerte modeller. Hvis de skal endre det nå tror jeg ikke det vil virke autentisk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer