Kan miste barna ved å røyke hasj

Oslopolitiet vil slå hardere ned på hasjbruk.

STORE KONSEKVENSER: Oslo-politiet vil slå hardere ned på narkobruk, og tap av retten til omsorg blir er en mulig konsekvens av bruk. Dette bildet av personer med en kjempejoint er fra en hasjmarsj i Vancouver. Foto: REUTERS/SCANPIX
STORE KONSEKVENSER: Oslo-politiet vil slå hardere ned på narkobruk, og tap av retten til omsorg blir er en mulig konsekvens av bruk. Dette bildet av personer med en kjempejoint er fra en hasjmarsj i Vancouver. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Bøter, tap av bevilling og tap av retten til omsorg for barn er noe av det som kan skje med folk som blir tatt for å kjøpe hasj til eget bruk.

Oslopolitiet ønsker å slå hardt ned på bruken av hasj i hovedstaden.

Det er allerede gitt bøter i 10.000-kronersklassen for slike forbrytelser. I verste fall kan folk som blir tatt for slikt kjøp, miste omsorg for barn, skriver Aftenposten.

- Ja, ett av våre virkemidler er å sende bekymringsmelding til barnevernet når vi kommer over foreldre som kjøper narkotika. Så får de vurdere om folk som har så lemfeldig omgang med rusmidler, er skikket til å ha omsorg for barn, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Oslopolitiet satser nå hardt på å fjerne rusmiljøene i hovedstaden.


(NTB)