Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan miste PC-en på cella

Breivik vil blogge, men nå gjelder ikke lenger spesialavtalen om arbeidsredskap.

KAN MISTE VIKTIG VERKTØY: Anders Behring Breivik er svært opptatt av å kunne arbeide på PCen sin, men nå kan han ende opp med å miste den. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KAN MISTE VIKTIG VERKTØY: Anders Behring Breivik er svært opptatt av å kunne arbeide på PCen sin, men nå kan han ende opp med å miste den. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg vil tro politiet er interessert i å hente PC-en så fort det foreligger en rettskraftig dom, sier forsvarer Tord Jordet til Dagbladet.

Helt siden Anders Behring Breivik ble arrestert 22. juli har han vært svært opptatt av å ha tilgang til PC.

Det var blant annet ett av hans krav for at han i det hele tatt skulle la seg avhøre av politiet den første tiden.

11. januar avbrøt han disse avhørene, og krevde en skriftlig garanti fra politiet for at han fikk beholde tilgangen til PC-en på cella også etter at avhørene var ferdige.

Men nå som dommen er avsagt er det på ingen måte sikkert Breivik får beholde sin egen PC.

- Han sier at PC-en er veldig viktig for ham. Det vil bli en nedtur for ham å miste den, sier Odd Ivar Grøn til Dagbladet.

Tre bøker En av grunnene til at Breivik har vært så opptatt av å ha en garantert tilgang til PC-en, er hans ønske om å skrive brev og bøker.

 Breivik har ifølge VG skrevet i et av sine brev at han planlegger tre bøker: en om terrorangrepet, en om ideologien og en om framtida.

Den nå dømte terroristen har også fortalt at han ønsker å opprette et bloggernettverk fra fengselscella på Ila.

- NEDTUR: - Det vil bli en nedtur for ham å miste PCen, sier Odd Ivar Grøn, her sammen med medforsvarer Tord Jordet (venstre). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
- NEDTUR: - Det vil bli en nedtur for ham å miste PCen, sier Odd Ivar Grøn, her sammen med medforsvarer Tord Jordet (venstre). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Jeg prøver å komme i kontakt med noen som er interessert og som har en blogg, eller noen som kjenner noen som har en blogg. Jeg skal definitivt opprette et nettverk av venner til å begynne med, har han skrevet i et brev som Dagbladet omtalte tidligere i sommer.

- Fokusert For to uker siden anslo Breivik overfor forsvarerne at han har fått mellom 500 og 600 brev.

- Jeg oppfatter ham som fokusert. I sommer har han blant annet brukt tida si på å skrive. Han har oversatt det han kaller 17. april-talen og 22. juni-talen til flere andre språk, har Vibeke Hein Bæra sagt til Dagbladet.

VG har tidligere skrevet at Breivik ser for seg å danne et nettverk av ekstremister utenfor fengselsmurene som skal bære navnet Conservative Revolutionary Movement.

- Framtida for Breivik blir studier og brevskriving, sier Grøn.

- Ikke luksus Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen kommenterte under gårsdagens pressekonferanse at hun synes det er bemerkelsesverdig at Breivik har en datamaskin.

- Og det er det nok en del på norske aldershjem som også reagerer på, skjøt bistandsadvokat Siv Hallgren inn.
Men Jordet presiserer at de ikke betrakter tilgangen til PCen som et luksus-tilbud.

KRITISK TIL PC: Bistandsadvokat  Mette Yvonne Larsen syns lite om at Breivik har sin egen PC. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KRITISK TIL PC: Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen syns lite om at Breivik har sin egen PC. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Vanlige fanger har ikke egen PC, men de får møte andre innsatte, besøke biblioteket og har tilgang til treningsfasiliteter. Vi ser ikke på PC-tilbudet som en luksus, men som et substitutt for at han sitter på en høysikkerhetsavdeling, sier Jordet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media