Kan miste Svensson

STAVANGER (Dagbladet): Magnus Svensson er for god til å bli i Viking. Både nåværende og neste års trenere frykter at cup-helten forlater klubben etter sesongslutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mot Sporting Lisboa torsdag kveld spilte Svensson nok en stor kamp, og scoret iskaldt aleine mot Peter Schmeichel. I dag er planen å rive midtbanen til Brann i filler. Men Viking trenger penger, og Svensson er sannsynligvis verdt minst 15 millioner kroner. Det er tvilsomt om han blir ut neste sesong, som kontrakten tilsier. - Jeg synes det er rart at vi har Magnus nå. Jeg skjønner ikke at ingen andre har plukket ham opp. Kanskje det skyldes alderen hans eller at han ikke har storspilt når det har vært speidere på tribunen, sier Vikings assistenttrener Kjell Inge Bråtveit.

Ved nyttår overtar Benny Lennartsson treneransvaret. Han frykter også at stallen hans skal være uten midtbanemannen.

- Spiller Magnus som han gjorde torsdag kveld, vil det bli vanskelig å beholde ham. Og Uefa-cupspill gir mye oppmerksomhet, sier Lennartsson.

Kraftpluggen selv er skuffet over at alt proffsnakket i sommer ikke endte opp med noe konkret. Han legger ikke skjul på at han er lysten på en klubb i utlandet.

- Dukker det opp noen tilbud som er gode både sportslig og økonomisk, vil jeg vurdere dem seriøst. Men jeg trives godt i Viking, sier Svensson.