Kan miste synet etter lek med softgun

Ny alvorlig hendelse med barn og softgun. 13-åringer skjøt fra veranda i Østfold - faren avhøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 14 år gammel gutt risikerer å miste synet på det ene øyet etter lek med softgun i går kveld. To 13-åringer skjøt fra en veranda i Trøgstad i Østfold, og en tilfeldig forbipasserende 14-åring på sykkel fikk en hard plastkule rett i øyet.

Det ble innført 18 års grense på softgun i Norge fra 1. september 2003, og nå risikerer faren til en av guttene et oppgjør med politiet.

Både guttene og mannen skal avhøres av politiet.

- Politiet kan ikke gjøre noe strafferettslig overfor 13-åringene, men vi holder muligheten åpen for å informere barnevernet i deres hjemkommuner når omstendighetene er klarlagt. Vi vil avklare rollen til faren en av guttene, fordi 13-åringene har fortalt at det var han som kjøpte softgun til dem i Töcksfors i Sverige, sier operasjonsleder Brian Skotnes ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

En haug med saker

De to 13-åringene er på ferie i Østfold fra Nordland og Hedmark. Alt tyder på at den lokale 14-åringen var et tilfeldig offer for den alvorlig og omdiskuterte skytingen med naturtro våpen. Politiet har en svulmende saksmengde der barn helt ned i 10-11 års har skadet andre og der voksne har brukt softguns i rans- og voldssaker.

Den skadde 14-åringen ble i natt undersøkt ved legevakta i Askim, som sendte han videre til øyelege i Fredrikstad.

NATURTRO SKARPE VÅPEN: Disse to softgunene i maskinpistol-kopi beslagla politiet etter skyting i Frognerparken i fjor.