Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan øke islamsk ekstremisme

Mislykket oppdrag i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forsvarsminister Robert Gates advarer søndag om at et mislykket NATO-oppdrag i Afghanistan kan føre til økt islamsk ekstremisme.

Gates talte søndag på den årlige sikkerhetskonferansen i München, en arena amerikanerne i flere årtier har brukt til å uttrykke bekymringer til sine europeiske allierte.

Den amerikanske forsvarsministeren sa at den internasjonale islamske bevegelsen er «bygd på en illusjon av suksess», og at de har klart å fremstille mislykkede operasjoner som vellykkede i enkelte deler av verden.

Han uttrykte videre bekymring for hva som ville skje dersom «denne falske suksessen ble til en virkelig suksess».

- Hva vil skje dersom de faktisk lykkes i Irak eller Afghanistan? Eller om de klarer å velte regjeringen i Pakistan? spurte Gates forsamlingen.

- Oppgaven vår nå er å bryte opp og ødelegge denne bevegelsen mens de ennå er i startfasen. Vi må redusere deres evne til å fortsette med katastrofale angrep i verden, og vi må redusere den ideologiske kraften deres. Vår beste mulighet til å klare dette som en allianse er i Afghanistan, sa Gates.

(NTB)

BYGD PÅ EN ILLUSJON AV SUKSESS: USAs forsvarsminister Robert Gates uttrykte stor skepsis til framveksten av islamistisk ekstremisme. Foto: REUTERS/SCANPIX
BYGD PÅ EN ILLUSJON AV SUKSESS: USAs forsvarsminister Robert Gates uttrykte stor skepsis til framveksten av islamistisk ekstremisme. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media