- Kan opprøre små barn

«Burkinien» forbudt i by i Nord-Italia.

 AUSTRALSK MODELL:  Denne australske modellen av burkinien ble lansert av modellen Mecca Laa Laa på Crunilla Beach i Sydney. Muslimsk bademote for kvinner slår ikke an i Frankrike og Italia to og et halvt år seinere. Foto: AFP/SCANPIX.
AUSTRALSK MODELL: Denne australske modellen av burkinien ble lansert av modellen Mecca Laa Laa på Crunilla Beach i Sydney. Muslimsk bademote for kvinner slår ikke an i Frankrike og Italia to og et halvt år seinere. Foto: AFP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Gianluca Buonanno i byen Varallo Sesia nord i Italia har lagt ned forbud mot «burkinien», en badedrakt for muslimske kvinner.

- Synet av en maskert kvinne kan opprøre små barn, for ikke å snakke om de hygieniske problemene, sier Buonanno til nyhetsbyrået ANSA.

Burkinien minner om en våtdrakt med hette, og er laget for muslimske kvinner som ønsker å tildekke seg når de bader.

500 euro i bot

Slik tildekking vil Buonanno ikke tillate - tvert imot vil kvinner som blir fersket i en burkini i et av byens svømmebassenger, bli straffet med et forelegg på 500 euro (4300 kroner).

- Se for deg en vestlig kvinne som bader med bikini i et muslimsk land. Konsekvensen ville vært halshogging, fengsel eller deportasjon. Vi, derimot, gjør ikke annet enn å forby burkinien, sier ordføreren.

- Vi kan ikke være tolerante hele tida, fastslår han.

I forrige uke kom det fram at en muslimsk kvinne var blitt avvist da hun møte opp i en burkini på et bad i Paris-forstedet Emerainville.

(NTB)

 

 FRANSK MODELL:  Ikke velkommen badedrakt i Paris og Nord-Italia. Foto: AFP/SCANPIX.
FRANSK MODELL: Ikke velkommen badedrakt i Paris og Nord-Italia. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer