Kan passere 30 grader: Muligheter for tropevarme til uka

Sol og varme i vente for nesten hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gode muligheter i Sør-Norge, fastslår meteorologene hos Meteorologisk institutt på Twitter og presenterer dette lovende tirsdagsvarselet for Sør-Norge unntatt Trøndelag:

- Pent og varmt vær, men noe mer skyet i indre strøk først på dagen. Makstemperatur på 25-30 grader.

Det kan dermed ligge an til det meteorologene betegner som tropevarme. Da må gradestokken på en målestasjon passere nettopp 30 grader.

- Det ser ut som det blir veldig fint på Østlandet i morgen ettermiddag, og på tirsdag kan det noen steder i Sør-Norge komme opp mot 30 grader, bekrefter statsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt overfor Dagbladet.

Bygemuligheter Det er i indre strøk av Vestlandet og i Hallingdal det trolig blir de høyeste temperaturene, ifølge meteorologen, men hele Østlandet vil få det varmt framover.

- Det blir mye sol og fint vær fram til og med onsdag. På torsdag er det muligheter for enkelte byger, men etter det blir det fint igjen. Det blir imidlertid ikke fullt så varmt, sier Jensen.

Værutsiktene for Sør-Norge er nokså like, ifølge meteorologen, men det kan hende de slipper unna, eller i alle fall får mindre byger på torsdag.

- Det blir neppe like varmt langs kysten helt i sør, men det blir fint vær og mye sol, sier Jensen.

Knallvær På Vestlandet kan det komme enkelte byger i morgen, men på tirsdag blir det knallvær med sol og høye temperaturer.

- Det er særlig de indre strøkene av Vestlandet som blir varmest. Onsdag og torsdag er det noen bygemuligheter for denne landsdelen, men det er ikke snakk om store mengder. Fra torsdag av og ut resten av uka blir det fint igjen.

Neste helg blir neppe like varm som tirsdagen, men temperaturene vil holde seg høye; mellom 25 og 30 grader, ifølge Jensen.

Midt-Norge ser også ut til å få en fin mandag og tirsdag, men så kommer det kjøligere luft innover denne landsdelen.

På onsdag kveld og på torsdag vil temperaturene derfor synke drastisk, fra 26 grader til 11 grader, sier Jensen.

Kaldere i nord I Nord-Norge har det vært en lang periode med fint vær. Nå ser imidlertid dette ut til å ta slutt.

I morgen blir det stort sett opphol, men så kommer det kald luft inn, og det blir kaldere og fuktlige, sier meteorologen.

NTB / Dagbladet