Coronavirus i Norge:

Kan ramme hele Norge

Helsetoppene er enige om at vi må være forberedte på utbrudd med den muterte virusvarianten også andre steder enn Østlandet. Derfor har helseminister Bent Høie lagt en kriseplan.

Camilla Stoltenberg om risiko for en liknende situasjon helt andre steder i landet. Reporter: Frode Andresen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til Dagbladet at vi må være forberedt på at vi kan oppdage spredning med den muterte virusvarianten også helt andre steder i landet enn Østlandet. Helseminister Bent Høie har allerede lagt en plan for hvordan dette skal håndteres.

- Det må vi være forberedt på, og det kan godt hende at vi får utbrudd flere steder med den nye varianten. Samtidig tror jeg at det er mulig å ta ned disse utbruddene, og at vi vil få erfaring med nettopp det. Det vil bli mer krevende, vi må passe på at vi er raske nok med kraftfulle tiltak og vi kan ikke nøle, sier Guldvog til Dagbladet og understreker at vi aller helst ikke vil ha flere slike utbrudd.

Kriseplan

Helseminister Høie sier til Dagbladet at de er bekymret for at det skal komme slike utbrudd helt andre steder i landet, og at de anser det som sannsynlig.

- Det er derfor at jeg i dag beskrev hvordan vi skal agere i en slik situasjon. Dersom vi fortsatt tror at det er mulig å slå ned denne virusvarianten, så vil vi bruke de samme virkemidlene som nå brukes i Oslo-regionene, fram til vi eventuelt får slått det ned. Dette har vi beredskap for, og det skal kunne skje på kort varsel dersom man oppdager tilsvarende utbrudd som det vi har hatt i Nordre Follo, og det er ikke usannsynlig, sier Høie til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer