Storflom i Mellom-Europa:

- Kan ramme Norge

Dødstallene stiger etter at Tyskland og Belgia ble rammet av et kraftig uvær onsdag kveld. Nå advarer NVE om at vi vil se flere liknende hendelser i åra som kommer - også i Norge.

FLOM: Minst 80 personer er omkommet og over 1000 er savnet i kraftig uvær sørvest i Tyskland, opplyser politiet. VIDEO: NTB/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et kraftig uvær har rammet Mellom-Europa, hvor flere byer i Tyskland og Belgia har blitt forvandlet til elever av fossende vann.

Flere hus har kollapset, motorveier er stengt, en rekke byer har erklært unntakstilstand og flere tusen mennesker evakuert. Minst 80 personer er bekreftet omkommet.

Over 1300 personer er fremdeles savnet i det som omtales som en «uoversiktlig og ekstremt farlig situasjon», skriver kanalen SWR.

- Vi har aldri opplevd en liknende katastrofe. Det er hjerteskjærende, sier guvernør i den tyske delstaten Rhineland-Palatinate, Malu Dreyer, ifølge Associated Press.

Brannmenn blant de døde

De siste dagene har det kommet mellom 100 og 200 millimeter nedbør i de flomrammede områdene. Tysklands værtjeneste DWD opplyste torsdag morgen at flere kraftige regnbyger kan ventes i sørvestlige deler av landet utover dagen, og at spredte regnbyger fortsetter fredag.

- Det er voldsomme mengder - 200 millimeter tilsvarer et par måneders sommernedbør i Norge, sier vakthavende hydrolog ved Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE), Elin Langsholt, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer