Kan redde huset for 19 000 kroner

Engelske konkurseksperter mener at datteren til Trond Kristoffersen kan redde familiens bolig i London for knappe 19000 kroner. Ina Linn Kristoffersen (20) har nå møter med familiens advokater i London for å slippe å ha konkursboet på nakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Det er et kappløp som foregår i kulissene rundt bedrageritiltalte Trond Kristoffersen.

Han sitter på celle 1022 i Oslo og trekker i trådene. Hans datter jobber på spreng for å løse boligproblemene i London. På den andre siden forsøker Økokrim og bostyret å stramme inn økonomien til familien.

I forrige uke fikk Økokrim rettens godkjennelse på beholde 14600 kroner som angivelig tilhører kona Yaa Kristoffersen. Myndighetene ønsker ikke at Kristoffersen skal ha noen midler som kan brukes i kampen om verdiene mellom familien og bostyret. Strategien er å få familien til å miste kobbelet av dyre advokater som hjelper familien med å beholde verdiene.

Bruker datteren

Selv om Coutts bank hevder at Walnut Court er solgt, fortsetter datteren og bo i luksusleiligheten i London, mens hun besøker engelske advokater.

Ina Linn Kristoffersen (20) er oppført som eier av selskapet Yaar Investment. Selskapet eier en luksusbolig på Snarøya til 15 millioner kroner. Familien har leid boligen av selskapet for 50000 kroner i måneden.

Konkursboet hevder at det er Trond Kristoffersen som er den reelle eieren av selskapet og boligen. Bostyrer Kjell Dagestad håper at Yaar Investment blir slått konkurs av engelske myndigheter. Det gjør det lettere for bostyret å få innblikk i selskapet. Yaar Investment skylder skatt og står i fare for å bli slettet.

Ina Linn Kristoffersen ønsket ikke å kommentere opplysningene overfor Dagbladet i går.

Dagbladet sitter på dokumenter som viser at Yaar Investment har forsøkt å sende regningen til tidligere medarbeidere for å få betalt skattekravet på 6720 kroner.

Enkle grep

Peter Levy er en av Englands fremste konkurseksperter. Han har gått gjennom alle dokumentene Dagbladet sitter på. Han mener at med noen enkle grep så kan familien vinke farvel til bostyret.

- Yaar Investment kan reaktiveres med enkle grep etter engelsk lov. Alt som skal til i dette tilfellet er 1560 pund. I denne summen inngår 1000 pund i bot grunnet for seint innlevert regnskap, og 560 pund i restskatt. Når det er gjort trenger byråkratiet rundt fire uker på å få alle papirene gjennom de rette kanaler. Deretter vil Yaar Investment være et aktivt selskap. Og kan dermed selges med alle sine aktiva. For den prisen selger ønsker, sier Peter Levy til Dagbladet.

Bostyret mener at disse opplysningene er feil.

- Vi mener at vi har kontroll over selskapet. Saken skal opp for retten 31. oktober og til da har vi pant i aksjene, sier bostyrer Kjell Dagestad.

I går ble den tidligere finansdirektøren tiltalt for grovt bedrageri, dokumentforfalskning og uriktige regnskap.

- Det er for tidlig å si noen om min klient erkjenner straffskyld. Vi har ikke fått gått gjennom alle dokumentene. Vi kan heller ikke på det nåværende tidspunkt komme med noen anbefaling, sier forsvarer Tor Martin Kindem til Dagbladet.

SOLGT?: Ina Linn Kristoffersen fortsetter å bo i Walnut Court, i leiligheten banken hevder er solgt for rundt 10 millioner kroner. Verken Økokrim eller bostyret har noen forklaring på hvordan hun har muligheten til det. Her er hun fotografert i går på vei ut av leiligheten etter å ha bodd et par netter. Hun studerer i England.