Kan redde stumpene etter milliardtap

Kjendisinvestorene Stein Erik Hagen og Christen Sveaas har tapt over én milliard kroner på at Storebrand-avtalen med Sampo gikk i vasken. Nå har de sjansen til å redde stumpene, hvis det blir en avtale mellom Storebrand og DnB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagens Næringsliv har avslørt at det i pinsen foregikk møtevirksomhet mellom DnB og Storebrand, men ingen av partene vil innrømme det. Hensikten med å treffes i det skjulte kan være å skape grunnlag for en fusjon mellom de to finanskonsernene.

Dermed seiler fjorårets versting DnB opp som en mulig redning for Storebrand og selskapets eiere. Ryktene alene fikk Storebrand-kursen til å fyke ni prosent i været på Oslo Børs i går.

Sviende tap

Da DnB stoppet den gullkantede Sampo-avtalen ved å blokkere finnenes oppkjøp av Storebrand, påførte banken Storebrand-aksjonærene et sviende papirtap. Finnene var villige til å betale 75 kroner for hver aksje - det meste i kontanter. Den siste tida har Storebrand-kursen ligget rundt 50 kroner.

Kjøpmann Stein Erik Hagen eier 9,9 prosent av Storebrand gjennom sine to selskaper Canica og Steen & Strøm Invest. For ham betyr differansen et tap på hele 690 millioner kroner. Turboinvestor Christen Sveaas har med sine 5,7 prosent av aksjene gått glipp av en gevinst på 390 millioner.

Med en DnB-avtale må de nøye seg med langt mindre enn Sampo-avtalen ville gitt dem. De vil få mesteparten av oppgjøret i DnB-aksjer, ikke kontanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer