- Kan redde verden med matte også

Vil få idealistisk ungdom til å velge realfag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det som er viktig er å synliggjøre hvilke valgmuligheter man har når man velger realfag, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal til Dagbladet.no.

Han ledet i går det første møtet i Nasjonalt forum for realfag, som skal være en møteplass mellom regjering, arbeidsliv og utdanningssektoren for å bedre realfagkompetansen i Norge.

Temaet var også oppe på til debatt på NHOs årskonferanse på SAS-hotellet i Oslo torsdag, der alt som kunne krype og gå av næringslivstopper og politikere var til stede for å diskutere «Norge i verden». Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fulgte de to første postene på programmet, og var med på å kaste glans over det årlige nærinsgslivsforumet.

- Vi må fortelle de unge at realfag er viktig for å løse menneskelige problemer innen helse og miljø, sier Per Kristian Foss til Dagbladet.no.

For matematikk og fysikk betyr ikke nødvendigvis at man må gå i kjeledress og være møkkete under neglene, eller sitte med hodet nedi matematiske formler hele dagen.

Elendig i matte

Norske skolebarn er blant de dårligste i verden i matematikk, og vi har en skrikende mangel på ingeniører her til lands. Problemet er at ungdommen, særlig de unge jentene, velger vekk realfag. Og det har de gjort i mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer