Skogbrann i Spania

Kan reddes av stormen

Været kan bli avgjørende for å få stans på skogbrannen.

SKOGBRANN: Flere tusen er evakuert etter at det brøt ut en skogbrann i et fjellområde utenfor den spanske feriebyen Estepona i Malaga-provinsen. Video: AP/Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden onsdag i forrige uke har en skogbrann herjet i et fjellområde utenfor den spanske feriebyen Estepona i Malaga-provinsen, nær Costa del Sol.

Bilder fra området viser store røykskyer, og brannvesenet jobber på spreng for få slukket brannen, men foreløpig uten hell.

Nå kan det derimot vise seg at brannmannskapene vil få hjelp fra naturen.

Fra Atlanterhavet

Ifølge AEMET, Spanias svar på Meteorologisk institutt, er det nemlig 40 prosent sjanse for at det skal begynne å regne i Estepona mandag.

Denne sjansen vil stige til 90 prosent tirsdag, takket være kastevinder som er forventet å komme inn fra Atlanterhavet. Dette vil føre til kraftige regnbyger og et klart fall i temperaturen, skriver The Olive Press.

Avisa skriver videre at totalt 5000 brannkonstabler allerede er i gang med slukkearbeidet.

SLUKKING: Flere brannfly jobber intenst for å få slukket skogbrannen i fjellene nær Estepona. Foto: Álex Zea / AP / NTB
SLUKKING: Flere brannfly jobber intenst for å få slukket skogbrannen i fjellene nær Estepona. Foto: Álex Zea / AP / NTB Vis mer

- Roligere

Fredag kunne Dagbladet fortelle om ekteparet Johnny og Ann Elin Stahl, som bor i Estepona.

De fortalte at de ser rett på brannen og at et stort område var svidd av, og da Dagbladet tok kontakt med ekteparet mandag morgen, kan Johnny fortelle at slukningsarbeidet fortsatt pågår.

- Akkurat nå kan jeg se fem-seks fly og helikoptre fra stuevinduet. Der vi er virker det som at brannen har roet seg noe ned, men vi ser fortsatt røyken oppe i fjellene, forteller 54-åringen.

Han kjenner ikke til om brannvesenet har kontroll på brannen eller ikke, men også han håper på at det skal komme fuktige dråper fra oven.

- Det har ikke regnet på fire-fem måneder her nå, hevder han.

I SPANIA: : Ekteparet Johnny og Ann Elin Stahl bor i Malaga-provinsen der skogbrannen brøt ut onsdag kveld. Foto: www.monteselwo.eu
I SPANIA: : Ekteparet Johnny og Ann Elin Stahl bor i Malaga-provinsen der skogbrannen brøt ut onsdag kveld. Foto: www.monteselwo.eu Vis mer

Flere tusen evakuert

Ifølge den spanske avisa El Mundo skal over 2600 mennesker være evakuert som følge av brannen.

Dette bekrefter også The Guardian, som i tillegg skriver at en person har omkommet som følge av skogbrannen.

Spanias statsminister, Pedro Sánchez, har kunngjort at myndighetene vil gjøre alt de kan for å stanse brannen.

- Vi vil jobbe uten hvile mot denne brannen, som er knusende for Malaga-provinsen, har Spanias statsminister, Pedro Sánchez, skrevet på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer