INGEN REISERESTRIKSJONER:  Politiet har ikke funnet grunn til å pålegge den trusselsiktede Mohyeldeen Mohammad (24) reiserestriksjoner. Foto: Scanpix
INGEN REISERESTRIKSJONER: Politiet har ikke funnet grunn til å pålegge den trusselsiktede Mohyeldeen Mohammad (24) reiserestriksjoner. Foto: ScanpixVis mer

- Kan reise fritt som enhver annen borger

Trusselsiktede Mohyeldeen Mohammad (24) får ingen reiserestriksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet har ikke funnet grunn til å pålegge den trusselsiktede Mohyeldeen Mohammad (24) reiserestriksjoner. Han kan fritt reise utenlands som enhver annen norsk borger.

Politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon sier til NTB at det ikke er noe i etterforskningen av trusselsakene etter Muhammed-demonstrasjonene i Oslo sist helg som tilsier reiserestriksjoner.


- Han kan fritt reise utenlands som enhver annen norsk borger. Om han allerede har gjort det, kjenner jeg ikke til, sier Pedersen.

24-åringen startet i fjor høst et fire års studium av islamsk lovgiving, sharia, i Medina i Saudi-Arabia. Det er særlig hans kontroversielle uttalelser om 11. september og homofile som har vakt oppmerksomhet, i tillegg til trusler mot to Dagbladet-journalister.


Mohyeldeen Mohammad er fortsatt siktet for trusler mot de to journalistene, som oppsøkte ham hjemme i Larvik i kjølvannet av demonstrasjonene i Oslo. Truslene og grove mottrusler på SMS til Mohammads mobiltelefon etterforskes av politiet.


(NTB)