- Kan rippe opp i legede sår

Rektor Helge Folstad ved Prestrud skole i Hamar vil ikke spekulere i frifinnelsen av 58-åringen, men er redd for at den vil sette fantasien i sving igjen både hos barn, foreldre og lærere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Etter dommen i fjor roet det hele seg, ikke minst på grunn av en kjempeinnsats fra foreldre, lærere og barna selv, og jeg er redd denne avgjørelsen kan rippe opp igjen noe av alt det triste vi opplevde etter drapet på Bujar, sier rektoren, og legger til at han ikke med det vil uttale seg om skyldsspørsmålet.

 - Man må forholde seg til dommen, men det er klart at dette gir en rekke nye spørsmål.

Samtaleemne

Folstad forteller at det var mange som ble engstelige og usikre i kjølvannet av den tragiske episoden, og for en del var det nødvendig med profesjonell hjelp.

 - Men det ebbet ut. Nå må vi være forberedt på at det kan skapes en ny situasjon på skolen. Vi vil selvsagt ikke piske opp situasjonen, men det er helt klart at dette vil bli et samtaleemne omkring i Hamar, sier rektoren.

 Folstad legger vekt på at han ikke selv var til stede når dommen ble lest opp, og at det var Dagbladet på Nett som først gjorde ham oppmerksom på det, og han ble direkte overrasket over at lagdommerne satte juryens kjennelse til side.

 - En helt ny runde i rettsapparatet vil sette fantasien i sving og praten i gang, avslutter Folstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer