MINST 30 DREPT: Det indiske passasjertoget ble avsporet av en bombe. Deretter traff det et annet tog. Foto: AP Photo/Bikas Das/SCANPIX
MINST 30 DREPT: Det indiske passasjertoget ble avsporet av en bombe. Deretter traff det et annet tog. Foto: AP Photo/Bikas Das/SCANPIXVis mer

- Kan se mange knuste kropper under toget

Minst 65 drept av togbombe i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Minst 65 mennesker ble drept og 150 skadd da en sprengladning fikk et passasjertog til å spore av og kollidere med et godstog i Vest-Bengal i India fredag.

Det er ventet at dødstallene kan stige.

- 65 kropper er hentet ut. Tallene kan øke, sier Samar Ghosh ved de lokale myndightene ifølge indianexpress.com.

- Jeg kan se minst fire passasjervogner som er komplett smadret. Jeg kan se mange knuste kropper under godstoget, forteller journalisten Naresh Jana fra den indiske avisen Telegraph ifølge NTB.

Uttalelsen bekreftes av bilder fra åstedet.

- Folk gråter. Redningsmannskaper forsøker å hente overlevende og døde ut av vraket, forteller Jana.

Toget var på vei fra Kolkata til Mumbai da bomben eksploderte. 13 passasjervogner sporet av; tre av disse traff et motgående godstog, sier jernbaneminister Mamata Banerjee.

Ingen har påtatt seg ansvaret for handlingen, men myndighetene sier de mistenker maoistopprørere.

Opprørerne, som ofte angriper politifolk, regjeringsbygninger og infrastruktur som jernbanestasjoner, har de siste månedene trappet opp sine angrep som et svar på at regjeringsstyrkene har innledet en offensiv i området. Tidligere i måneden ble 35 mennesker drept da opprørerne sprengte en buss i delstaten Chhattisgarh, og i april ble 76 politifolk drept i et annet angrep. Maoistopprørerne har nå folk under våpen i en tredel av India, først og fremst på landsbygda, skriver NTB.