Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan se TV på cella, men korrupsjonssiktede Eirik Jensen takker nei

Den erfarne politimannen vil møte beskyldningene uforberedt.

ØNSKE OM TROVERDIGHET: Et ønske om å være uforberedt og dermed mer troverdig i avhør, er etter alt å dømme grunnen til at den korrupsjonssiktede og fengslede politioverbetjenten Eirik Jensen ikke ser på TV eller leser aviser. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ØNSKE OM TROVERDIGHET: Et ønske om å være uforberedt og dermed mer troverdig i avhør, er etter alt å dømme grunnen til at den korrupsjonssiktede og fengslede politioverbetjenten Eirik Jensen ikke ser på TV eller leser aviser. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens den tidligere så innflytelsesrike politioverbetjenten Eirik Jensen har sittet på ei celle med brev og besøksforbud, har alvorlige beskyldninger mot ham blitt framsatt i mediene.

I dagens utgave av Dagbladet sier advokat Benedict de Vibe at hans klient Gjermund Cappelen gjennom årene har betalt Jensen store summer som takk for hjelp til å innføre hasj til Norge.

Men disse påstandene kjenner ikke Eirik Jensen.

Vil være uforberedt
- Han har lov til å lese aviser, men han gjør det ikke, sier Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

- Hvorfor gjør han det ikke?

- Det vet jeg ikke. Men det har en formodning for seg at han ønsker å møte de konkrete beskyldningene uten å være forutinntatt, sier Hagen.

Mer troverdig Hagen mener det er svært uvanlig at en en siktet som har lov til å lese aviser og se på TV, likevel avstår fra å gjøre det.

Selv om Hagen ikke sier det rett ut, skyldes Jensens valg om å være uforberedt høyst sannsynlig at han dermed blir mer troverdig når han konfronteres i et avhør.

- Generelt kan man si at den siktedes troverdighet da vil være større, sier Hagen.

I uvisshet Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon, og vil gjerne så raskt som mulig bli konfrontert med hva han konkret beskyldes for. Derfor har han bedt om å bli avhørt på nytt nå i helga, et ønske som etter alt å dømme vil bli etterkommet.

Hagen legger ikke skjul på at det er hardt for Jensen å sitte i uvisshet og vente på å bli konfrontert med de konkrete anklagene.

- Han har det selvfølgelig ikke godt, men bedre enn de to første døgnene da han satt på glattcelle. Han er i ferd med å komme til krefter og er innstilt på å forsvare seg i form av å gi mest mulig informasjon, sier Hagen.

- Har det vært pengeoverføringer fra denne investoren til din klient?

- Så vidt meg bekjent, har det ikke det. Det kjenner jeg ikke til, sier Hagen.

Kjenner bare identiteten På spørsmål om hva Jensen egentlig vet om beskyldningene fra Gjermund Cappelen - som Hagen for øvrig ikke vil navngi - svarer Jens-Ove Hagen slik:

- Min klient er blitt fortalt om identiteten hans, og så har han forklart seg om sitt kjennskap til ham, men min klient har ikke blitt konfrontert med noen beskyldninger, sier Hagen.

Han bekrefter at hans klient, fordi han ikke leser aviser, heller ikke kjenner til beskyldningene som hans eks-kone kommer med i VG i dag.

- IKKE FORUTINNTATT: - Det har en formodning for seg at han ønsker å møte de konkrete beskyldningene uten å være forutinntatt, sier Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen om hvorfor hans klient ikke leser aviser og ser på TV. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbaldet
- IKKE FORUTINNTATT: - Det har en formodning for seg at han ønsker å møte de konkrete beskyldningene uten å være forutinntatt, sier Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen om hvorfor hans klient ikke leser aviser og ser på TV. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbaldet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!