Kan se TV på cella, men korrupsjonssiktede Eirik Jensen takker nei

Den erfarne politimannen vil møte beskyldningene uforberedt.

ØNSKE OM TROVERDIGHET: Et ønske om å være uforberedt og dermed mer troverdig i avhør, er etter alt å dømme grunnen til at den korrupsjonssiktede og fengslede politioverbetjenten Eirik Jensen ikke ser på TV eller leser aviser. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ØNSKE OM TROVERDIGHET: Et ønske om å være uforberedt og dermed mer troverdig i avhør, er etter alt å dømme grunnen til at den korrupsjonssiktede og fengslede politioverbetjenten Eirik Jensen ikke ser på TV eller leser aviser. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens den tidligere så innflytelsesrike politioverbetjenten Eirik Jensen har sittet på ei celle med brev og besøksforbud, har alvorlige beskyldninger mot ham blitt framsatt i mediene.

I dagens utgave av Dagbladet sier advokat Benedict de Vibe at hans klient Gjermund Cappelen gjennom årene har betalt Jensen store summer som takk for hjelp til å innføre hasj til Norge.

Men disse påstandene kjenner ikke Eirik Jensen. Vil være uforberedt - Han har lov til å lese aviser, men han gjør det ikke, sier Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

- Hvorfor gjør han det ikke?

- Det vet jeg ikke. Men det har en formodning for seg at han ønsker å møte de konkrete beskyldningene uten å være forutinntatt, sier Hagen.

Mer troverdig Hagen mener det er svært uvanlig at en en siktet som har lov til å lese aviser og se på TV, likevel avstår fra å gjøre det.

Selv om Hagen ikke sier det rett ut, skyldes Jensens valg om å være uforberedt høyst sannsynlig at han dermed blir mer troverdig når han konfronteres i et avhør.

- Generelt kan man si at den siktedes troverdighet da vil være større, sier Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer