Aleksej Navalnyj forgiftet:

- Kan selv ha svelget giften

Russlands president Vladimir Putin skal angivelig ha antydet at opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj forgiftet seg selv med Novitsjok i samtale med Frankrikes president Emmanuel Macron, ifølge fransk storavis.

FORGIFTET: Staben til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder at han ikke ble forgiftet på flyplassen, som man først trodde, men på hotellrommet. Det skriver de på Instagram. Video: Instagram @navalny Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtalen mellom de to statslederne ble avholdt over telefon i forrige uke. Fra før er deler av samtalen kjent, men i dag omtaler den franske storavisa Le Monde nye og hittil ukjente detaljer fra det de beskriver som en dialog mellom «døve».

Det er ikke-navngitte kilder som har gjengitt samtalen mellom Vladimir Putin og Emmanuel Macron, og handlet om forgiftningen av den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj.

Kildene hevder at Russlands president angivelig skal ha lansert en ny teori om hvordan Navalnyj ble forgiftet:

- Navalnyj kan selv ha drukket giften, skal Putin angivelig ha sagt, og skal slik ha antydet at opposisjonspolitikeren selv sto bak sin egen forgiftning, ifølge Le Monde.

«Simpel internett-kriger»

Le Mondes artikkel skaper nå store overskrifter i deler av den russiske pressen. Den uavhengige nettavisa Meduza omtaler saken, og det samme gjør den langt større og riksdekkende avisa Kommersant, samt radiokanalen Ekho Moskvy.

Videre hevder Le Monde at Putin skal ha sagt at nervegiften Novitsjok er langt enklere å framstille enn det mange tror, og at den russiske presidenten skal ha beskrevet Navalnyj som en «simpel internett-kriger» som tidligere har iscenesatt egen sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer