Kan sende norske soldater til Sør-Afghanistan

Regjeringen vil femdoble antallet offiserer i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) utelukker ifølge NRK ikke at norske offiserer vil drive opplæring av den afghanske hæren i det urolige Sør-Afghanistan.

I dag har Norge ni offiserer som driver militær opplæring i den nordlige delen av landet. Norge har sagt seg villig til å øke sin andel med rundt 40 offiserer.

- Vårt mål er en styrke på 50 offiserer det neste året, sier Strøm-Erichsen til NRK.

Hun ser ikke bort fra at tallet vil øke ytterligere på lengre sikt.

Forsvaret er samtidig interessert i å øke andelen leger til Afghanistan. Ifølge NRK får Forsvaret kritikk både fra NATO og innad i egne rekker fordi det er for dårlig medisinsk beredskap i Afghanistsan.

Forsvarets kampanje for å rekruttere flere leger har ikke gitt ønsket respons, og stabssjef i Forsvarets sanitet Jens Syvertsen sier Forsvaret nå ringer direkte til leger for å rekruttere ti nye overleger.

(NTB)

ÅPNET NY LEIR: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen åpnet i juni den nye leiren til stabiliseringsstyrken PRT i Meymaneh. Arbeidet med leiren har pågått i snart ett år, og ble iverksatt etter angrepet på den gamle norske leiren inne i Meymaneh by. Til høyre står oberst Odd Egil Pedersen, kontingentsjef for de norske styrkene i Afghanistan. Foto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET
ÅPNET NY LEIR: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen åpnet i juni den nye leiren til stabiliseringsstyrken PRT i Meymaneh. Arbeidet med leiren har pågått i snart ett år, og ble iverksatt etter angrepet på den gamle norske leiren inne i Meymaneh by. Til høyre står oberst Odd Egil Pedersen, kontingentsjef for de norske styrkene i Afghanistan. Foto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET Vis mer