Kan skyldes sigarettglo

GVTEBORG (Dagbladet): To gutter - 15 og 18 år gamle - har i politiavhør bekreftet at nødutgangen ble åpnet og at det ble snikrøykt i trapperommet bak scenen. En sigarettsneip skal ha blitt knipset mot en papp- og papirhaug, noe senere tok det fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eksplosive røykgasser utviklet seg og katastrofen i festlokalet på Hisinge var et faktum.

Politiet i Göteborg ville i går kveld ikke kommentere Dagbladets opplysninger. Ledelsen ved politikammeret viste til at de har taushetsplikt og at de av hensyn til den videre etterforskningen ikke vil kommentere opplysninger om brannårsaken.

To unge gutter - bare 15 og 18 år gamle, som er identiske med to av de åtte arrangørene av Halloween-festen _ er avhørt flere ganger av etterforskerne. I avhørene skal det ha kommet fram opplysninger som styrker antakelsene om at brannen ble påtent av en eller flere sigarettsneiper.

Sveriges fremst brannekspert, branningeniør Kåre Brandsjö, har siden fredag formiddag assistert brannetterforskerne i Göteborg.

PåsattOverfor Dagbladet bekreftet Brandsjö i går kveld at han personlig er av den oppfatning at brannen må være påsatt.

- Min oppfatning er basert hendelsesforløpet, som ligner på andre store branner i restauranter og på hoteller. Alt taler for at brannen har startet i den kombinerte trappeoppgangen og nødutgangen, sier Brandsjö.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer