Kan slippe straff for brudd på våpenloven

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den berusede politimannen som tok med et ladd tjenestevåpen på byen i helga, slipper kanskje å bli straffet for brudd på våpenloven, skriver Aftenposten.

En person som ikke jobber i politiet ville derimot fått flere måneders fengsel dersom han eller hun tok med seg et ladd skytevåpen på byen, ifølge avisa.

- Det er litt uklart om det i denne saken kan knyttes et straffansvar til besittelsen av våpen, så det må vi se på, sier politiadvokat Jon Leland ved Asker og Bærum politidistrikt.

Politikerne på Stortinget skjerpet i 1998 våpenloven for å demme opp for en farlig utvikling der altfor mange mennesker tar med seg skytevåpen på byen.

- Straffeskjerpelsen kom fordi det var blitt mer vanlig at kriminelle tok med seg våpen på byen. Det er det ikke snakk om her, men det er fortsatt snakk om en alvorlig handling, sier Leland videre.

Selv om politimannen skulle slippe tiltale og straff for brudd på våpenloven, risikerer han å miste jobben sin når ansettelsesrådet i Oslo politidistrikt behandler saken, skriver Aftenposten.

(NTB)

TRUET KJÆRESTEN: På dette utestedet i Oslo sentrum truet den berusede politimannen kjæresten med et ladd tjenestevåpen i helgen.