Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan slutte på dagen

Slutte å røyke? - Ikke noe problem, men akkurat nå passer det dårlig. Vi koser oss med røyken, kommer det unisont fra venninnene Kaia, Therese og Cathrine. Røykeplaster, nikotintyggis og spray vil ingen av dem høre snakk om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er for sånne som røyker 20- 40 om dagen, det. Jeg kan slutte på dagen hvis jeg vil, men akkurat nå vil jeg ikke, sier Cathrine Knutsen (21).

Jentenes røykenysgjerrighet ble tent for alvor på fester i åttende klasse. Siden den gang har nikotinskya fulgt dem, i hvert fall på kafébesøk.

- På ungdomsskolen var det kult å røyke. Alle gjorde det, og man følte seg nok litt pressa av det, sier Therese Finnbråten.
Både hun og venninnene forsikrer Dagbladet om at ingen av dem er storrøykere, og at de har viljestyrke nok til å slutte når som helst. Og den dagen de blir gravide, ja da er det uansett full stopp.
200 norske ungdommer blir nikotinslaver hver eneste uke.

Mens staten i år kommer til å dra inn sju milliarder kroner i tobakksavgifter, øremerkes under én prosent til forebyggende arbeid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!