- Kan snart leve hver for seg

Den risikable operasjonen som skal skille de to egyptiske tvillingene Mohamed og Ahmed Ibrahim (2) går etter planen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 26 timer lå de to små guttene på operasjonsbordet på Children's Medical Center i Dallas. I kveld kom meldingen om at de nå er skilt fra hverandre etter å ha levd sitt korte liv sammenvokst.

Det vanskeligste for kirurgene har vært å dele på blodforsyningen mellom de to hodene. De har ikke hatt sammenvokste hjerner, bare delt flere vitale blodårer.

- De er nå veldig nære å leve uavhengige liv, sa dr. Jim Thomas i en uttalelse etter operasjonen.

Det neste nå blir å rekonstruere hodeskallene til de to guttene og dekke operasjonssårene med hud. Et team på 18 leger, og 22 sykepleiere og annet helsepersonell var involvert i den kompliserte operasjonen det er å skille de to siamesiske tvillingene Mohamed og Ahmed Ibrahim (2) fra Egypt.

Operasjonen startet i lørdag ettermiddag, og kan fortsatt vare flere timer. Guttene kom til Children's Medical Center i Dallas da de var ett år gamle, og legene har brukt godt over ett år på å planlegge den krevende separasjonen.

Risikabelt

Mohamed og Ahmed var sammenvokst i hodet, men har separate hjerner. De deler en viktig vene i hodet, hvilket gjør operasjonen svært risikabel. En eller begge kan dø. Overlever de, kan det være de må leve resten av livet med hjerneskader.

- Optimistiske

Familien til tvillingene sier de er optimistiske, men at de er bekymret etter at operasjonen som skulle skille de iranske tvillingene Laleh og Ladan Bijani (29) i juli, endte med døden for begge to.

Mens operasjonen går sin gang, ber folk i den egyptiske hjembygda om at det må ende godt.

- Folk ber Gud om at operasjonen må gå bra, og at tvillingene må returnere til al-Homr trygt, sier onkelen deres Nasser Mohammed, til BBC News Online.

Les også:

- Ingen problemer så langt

Ladan og Laleh overlevde ikke

Ladans og Lalehs siste hilsen

ET FORELØPIG FARVEL: Mor og søster Asma sier farvel til tvillingene før den store reisen til USA i juni i fjor.
- GODT FORBEREDT: Legene har brukt over ett år på å forberede seg til den kompliserte operasjonen.
VANSKELIG HVERDAG: Leger ved <a href=http://www.childrens.com/>Children's Medical Center</a> i Dallas, Texas, forsøker å skille de siamesiske tvillingene Mohamed og Ahmed Ibrahim (2).