Corona:

- Kan snart være over

FHI-direktør Camilla Stoltenberg er optimistisk, og tror pandemien i Norge kan være over om kort tid. Hun advarer likevel mot å tro at den allerede er over.

IKKE OVER: Coronapandemien er ikke over ennå, sier direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg. Reporter: Frode Andresen. Video: Edward Stenlund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hva vil skje fremover? Pandemien er ikke over i verden, og den er heller ikke over i Norge enda, men det kan den snart være i løpet av uker eller få måneder, sa Camilla Stoltenberg, direktør for Folkehelseinstituttet, under en pressekonferanse i dag.

Hun påpekte likevel at coronapandemien ikke er over i Norge riktig ennå, og at utviklingen må gå i riktig retning før man kan si seg «ferdig».

- Det forutsetter at vi fortsetter å lykkes med vaksinasjonsarbeidet, og det forutsetter at vi får levert de vaksinene vi er forespeilet, og det forutsetter at vi trapper ned smitteverntiltakene gradvis og forsvarlig, sa hun.

Smitten går ned

Soltenberg roste videre de forskjellige kommunene der smitten har økt, for hvordan de har håndtert situasjonen.

- I de fleste kommunene er smittetallene lave eller synkende, men samtidig har det vært noen lokale utbrudd, hovedsakelig blant ungdom og unge voksne, sa Stoltenberg.

Selv om smitten går nedover her til lands, er FHI fortsatt bekymret for de nye virusmutantene, som for eksempel Delta-varianten, og også smitteutviklingen i andre deler av verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer