Kan Solitaer (5) være i live?

Tysk.-thailandsk par tror dette bildet er av henne. Forsvant fra Khao Lak under tsunamien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tysk-thailandsk par mistet sin fire år gamle datter Solitaer da flodbølgen slo inn over turiststedet Khao Lak 2. juledag i fjor.

Men hun ble aldri funnet.

Tyske Sascha Meissmer og hans thailandske kone Pathcara sa fredag at de er sikre på at et bilde, som er lagt ut på en nettside og i en thailandsk avis, er et bilde av datteren Solitaer. På tirsdag skal de to i møte med guvernøren i Phuket for å finne ut av saken, melder AP .

Har aldri gitt opp håpet

- Vi har aldri gitt opp å lete etter henne fordi flere mennesker så henne i live en uke etter tsunamien. Jeg håper og ber om at jeg skal få datteren min hjem i julepresang. Vi er helt sikre på at jenta på bildet er vår datter, sier Patchara i et telefonintervju.

Foreldrene la ut informasjon om datteren på Røde Kors sine nettsider i håp om hjelp fra andre. Ingenting hjalp. Men nå aner foreldrene et lite håp om å få datteren hjem igjen.

Bildet viser en liten jente med brunt hår som sitter på et forvaltningskontor i Phuket, provinsen som ble truffet av dødsbølgene i fjor. Bildet skal være tatt etter tsunamien. Sammen med jenta er det avbildet tjenestemenn som man tror jobber på administrasjonskontoret i Phuket. De er i så fall under guvernørens kontroll, og kan ha sett lille Solitaer i live etter tsunamien kom innover land.

Holdt datteren i armene

BILDET SOM TENTE NYTT HÅP:  Dette bildet ble lagt ut på nettsidene til  Phuket Provincial Office. Bildet viser en jente med vestlig utseende som blir tatt hånd om etter tsunamien.  Det  thailandsk-tyske paret Sascha og Patchara Meissmer er sikre på at bildet er deres savnede datter, Solitaer. Foto: SCANPIX/AP
BILDET SOM TENTE NYTT HÅP: Dette bildet ble lagt ut på nettsidene til Phuket Provincial Office. Bildet viser en jente med vestlig utseende som blir tatt hånd om etter tsunamien. Det thailandsk-tyske paret Sascha og Patchara Meissmer er sikre på at bildet er deres savnede datter, Solitaer. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Patchara holdt selv datteren i armene da tsunamien traff fastlandet.

- Jeg ble skylt mer enn 100 meter ut på havet av bølgene, men utrolig nok overlevde jeg, sier Patchara, som måtte være på sykehuset i en uke. Imens begynte mannen å lete etter datteren.

Meissmer, som har bodd i Thailand i åtte år, sier de gikk både til thailandsk og tysk politi og til identifiseringsapparatet i Phuket, men ingen trodde at datteren fortsatt kunne være i live.

- Ingen hjalp oss. Til og med venner sa at de ikke trodde Solitaer hadde overlevd, sier han.

Det er foreløpig ikke bekreftet at jenta på bildet foreldrene har sett, virkelig er Solitaer.

Mer enn 5 400 mennesker døde i Thailand under tsunamikatastrofen i fjor. Fortsatt er 2 817 personer savnet.