Kan spare 2000 kroner i året

KIRKENES (Dagbladet): Folk i Kirkenes er blant dem som kan spare mest penger ved å bytte strømleverandør. For familien Høyli Henriksen kan det være snakk om vel 2000 kroner på et år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Arne, samboeren Heidi og deres to barn på ni og 14 år bor i en eldre leilighet i Kirkenes. Familien på fire har hittil hatt et årlig strømforbruk på nærmere 30000 kWh. Det skyldes ikke minst at vintrene helt nordøst i Norge kan være svært kalde.

- Men nylig har vi utvidet boarealet til 125 kvadratmeter. Neste år regner vi med et enda høyere forbruk, forteller Kjell Arne Høyli.

Da Dagbladet la fram prisene for Høyli og samboeren, ble de overrasket over hvor mye de kan spare ved å bytte til billigste strømleverandør.

- Det sier seg sjøl at vi må vurdere å skifte når en kan spare såpass mye, sier Heidi Henriksen, som hittil ikke har hatt oversikt over hvordan et slikt bytte kan finne sted.

- Uklarheten har bestått i om nettleien ville bli høyere ved et bytte, men nå vet vi altså at denne blir den samme uansett leverandør.

Samboerparet vil vente litt før de avgjør om de skal skifte leverandør, sjøl om de nå vet at det er tusenlapper å spare.

- To tusen kroner er en brukbar sum, som vi gladelig ville brukt på andre ting. Men på mange måter er det mest behagelig å gå inn på en ny treårsavtale, for da slipper vi hele tida å måtte holde oss orienterte om kraftprisene. Vi vil likevel bruke tida fram til nyttår for å holde oss orienterte om kraftprisene, sier Kjell Arne Høyli.

Strømprisene i Nord-Norge er gjennomgående lavere enn i landet for øvrig. Det skyldes momsfritak i hele landsdelen, mens abonnenter i Nord-Troms og Finnmark også slipper forbruksavgifta, som for tida er på 5,62 øre pr. kWh.