Dukket plutselig opp på Oslo S:

- Kan spre smitte

- Hvis veldig mange tukler på den samme røde knappen og ikke vasker seg imellom, kan det absolutt være med på å spre smitte, sier smittevernekspert Steinar Westin.

REKLAMESTUNT: Denne innretningen midt på Oslo S skaper fryd og glede hos mange, men ikke alle er like begeistret over timingen. Video: Mathilde Lea / Dagbladet. Redigering: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Oslo S dukket det denne uka opp en reklameinnretning, en slags maskin som forbipasserende kan trykke på for å få gratis Dent-pastiller.

Den røde knappen fungerer som «utløser», og setter i gang en intrikat prosess som ender opp med at du får et par bokser gratis Dent Crush.

Det er sikkert underholdende, men kanskje ikke så smart rent smittevernmessig? Det er smittevernekspert Steinar Westin enig i.

- Det er mange som er borti den knappen. Og hvis de da etterpå går rett på pastillesken, så har de kanskje med seg mye rart, sier han til Dagbladet.

- Pandemien er ikke over

Og da snakker han ikke bare om coronavirus, men også forkjølelsesvirus eller norovirus, som i disse dager er tilbake i samfunnet.

- Utbrudd av norovirus hadde vi praktisk talt ikke i fjor, fordi vi holdt avstand, drev med håndvask og brukte munnbind. Nå har Folkehelseinstituttet meldt at de første tilfellene av noro har dukket opp igjen, sier Westin.

Coronapandemien er heller ikke over, påpeker Westin. Han viser til at smitten har blusset opp igjen i Tromsø med mange sykehusinnleggelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer