Kan stå uten jobb etter strid om skjeletter

Doktorgradsstipendiat vant i Forskningsetisk utvalg - men blir ikke enig med Universitetet i Oslo.

«MAFIA-METODER»: «Enten takker jeg ja til en avtale som knebler meg og forhindrer meg i å rette opp den uretten som er begått mot meg, eller så er jeg arbeidsløs når stipendiatperioden går ut fredag», skriver doktorgradsstipendiat Elin Brødholt om den pågående krangelen med Universitetet i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
«MAFIA-METODER»: «Enten takker jeg ja til en avtale som knebler meg og forhindrer meg i å rette opp den uretten som er begått mot meg, eller så er jeg arbeidsløs når stipendiatperioden går ut fredag», skriver doktorgradsstipendiat Elin Brødholt om den pågående krangelen med Universitetet i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Doktorgradsstipendiat Elin Brødholt trodde den såkalte skjelettstriden på det nærmeste var løst, etter at hun i fjor høst fikk medhold av Universitetets høyeste etikkutvalg, Forskningsetisk utvalg.

Det ble «begått en urett overfor stipendiat Elin Brødholt» konkluderte utvalget om striden mellom Brødholt og representanter for Universitetet, som brøt ut i 2011.

Etter at utvalgets konklusjon var klar, har universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe personlig prøvd å forhandle fram en minnelig løsning.

Nå ser det hele ut til å strande.

«Mafiametoder» I forhandlingene om en avtale har universitetsledelsen krevd å få inn et punkt om at Brødholt må avstå fra blant annet rettslige skritt mot sine to tidligere medstipendiater og en tidligere veileder som hun var i konflikt med.

Det liker Elin Brødholt mildt sagt dårlig.

«Dette ligner mafiametoder. Enten takker jeg ja til en avtale som knebler meg og forhindrer meg i å rette opp den uretten som er begått mot meg, eller så er jeg arbeidsløs når stipendiatperioden går ut fredag. Det er sjokkerende at et seriøst universitet kan bedrive utpressing på denne måten», skriver hun i en epost til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer