Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan stemme mot sine egne i asylspørsmål

Christian Tybring-Gjedde (Frp): - Fem-prosent-partier kan ikke diktere.

 GODTAR IKKE ALT: : Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde på talerstolen under fylkesårsmøtet i Oslo FrP 15. februar, der han gikk av som leder i Oslo-partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix.
GODTAR IKKE ALT: : Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde på talerstolen under fylkesårsmøtet i Oslo FrP 15. februar, der han gikk av som leder i Oslo-partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Christian Tybring Gjedde (Frp) vil ikke godta at venstre og KrF får avgjøre Norges asyl- og innvandringspolitikk.

Regjeringspartiene møter i dag Venstre og KrF om hvordan avtalen om Norges asyl- og innvandringspolitikk skal videreføres og tolkes.

- Vi kan ikke ha et mindretallsdiktatur der to minipartier på 5 prosent bestemmer landets framtid med hensyn til asyl og innvandring. Det er altfor alvorlig til at to minipartier kan bestemme, sier Christian Tybring-Gjedde til NRK.

Stortingsgruppene skal seinere ta stilling til resultatet av forhandlingene mellom regjeringene og støttepartiene, og Tybring-Gjedde er klar på at det ikke er sikkert at han uten videre vil godta det justisminister Anders Anundsen (Frp) har forhandlet fram.

For mange smutthull - Dersom det er for mange smutthull og for mange steder der det er rom for tolkning, så stemmer jeg mot, sier han.

Tybring-Gjeddes krav er at færre får opphold, at det etableres lukkede asylmottak, at de som får avslag sendes raskt ut og at det innføres en 24-årsgrense for familiegjenforening.

I avtalen som ble forhandlet fram mellom regjeringen og støttepartiene i fjor høst, fikk Frp gjennomslag for strengere regler for familiegjenforening, mens Venstre og KrF sørget for et amnesti for noen av asylbarna som har bodd lenge i Norge.

KrF: - God barneløsning Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold ledet forhandlingene for KrF. Han håper partene kommer fram til varige løsninger som kan hjelpe flere av asylbarna som har bodd lenge i Norge.

- Jeg kan ikke love at det vi kommer fram til fører til at alle lengeværende barn får bli, men vi gjør i hvert fall en jobb for å få på plass en god, varig løsning som i større grad legger vekt på det barnefaglige, sier Bekkevold.

(NTB).

Hele Norges coronakart